2023. január 12. | 09:42

Autók javítását is elvállalta, ám azokat sem végezte el.

2021 nyarán adott fel online hirdetéseket az a büntetett előéletű kecskeméti férfi, aki mobilházakat és -garázsokat árult gyanútlan vevőknek. Ezek értékesítését és összeszerelését vállalta, ám a 39 jelentkező közül egyik sem kapta meg a terméket.

A sértettek közül 37-en, fejenként 81 000 és 2 500 000 forint közötti összegeket adtak át, vagy utaltak át a férfinak. Így összesen 14 millió forintra tett szert, az így okozott kárból pedig alig 1 millió forintot térített meg.

A megrendelt munkákat nem akarta elvégezni, ráadásul autószerelést is vállalt, ám ezeket sem teljesítette. Az előlegeket itt is felvette, az egyik sértett autóját pedig autóbontóban értékesítette.

Az ügyészség a férfit 41 rendbeli csalás bűntettével és egy rendbeli sikkasztás bűntettével vádolja és ezért vele szemben börtönbüntetés kiszabását, valamint a sértetteknek okozott kár megtérítését indítványozza. A vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Nagyon sokféle csalás terjed nálunk is, volt például olyan, aki kavicsfelverődésre hivatkozva állított meg előtte haladó járműveket és pénzt csalt ki tőlük.

Alapjárat.hu