vasárnap - 2022. October 02.
15.5 °C
kevés felhő
alapjarat.hu logo
95 650 Ft
100 685 Ft
D 739 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Vádat emeltek a gyalogost a zebrán halálra gázoló sofőr ellen

A baleset következtében a sértett olyan súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

Még 2021. szeptember 6-án történt Debrecenben, hogy egy kétszer két sávos úton egy figyelmetlen autós halálra gázolt egy gyalogost. A szürkületi fényviszonyokban a közlekedési lámpa sárgán villogott, a sofőr pedig későn vette észre, hogy vele szemben minkdét forgalmi sávban, valamint mellette is megálltak az autók a zebránál, ahol egy gyalogos haladt át éppen.

Már nem tudott megállni a vádlott, így autója bal elejével elütötte a járókelőt, a sértett pedig olyan életveszélyes sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen elhunyt. A vádlott súlyosan gondatlan KRESZ szabályszegésének következtében következett be a baleset és a sértett halála, az ügyben a  nyomozást a Debreceni Rendőrkapitányság folytatta le.

Kép: Magyarország Ügyészsége

A Debreceni Járási Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. Az ügyészség a vádiratában indítványt tett arra, hogy a járásbíróság a vádlottat végrehajtandó fogházbüntetésre ítélje és meghatározott időre tiltsa el őt a közúti járművek vezetésétől. 

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!