Valóságos időgép - 1986-os Mercedes 560 SEL 46 Km-rel!

Közzétéve:
2019-11-04, 15:44

Egy igazi időgépre bukkantam egy vadonatúj 1986-os Mercedes 560 SEL személyében, 33 éves, 46 km-t mutat az órája és 150 ezer euróba kerül.

Még nem találták fel az időgépet, viszont ha újra akarod élni az 1980-as éveket, akkor ez a vadonatúj 1986-os Mercedes 560 SEL, amely eladásra vár, valószínűleg a legoptimálisabb választás lehet.

A Mercedes 560 SEL orr része

A Mobile.de-en található hirdetés szerint a 33 éves autó soha nem volt úton, és csupán 46 kilométert mutat az órája, vagyis olyan mintha most gurult volna ki a gyárból. Ezt még tudják fokozni, az autót még soha nem regisztrálták, tehát technikailag vadonatúj.

A Mercedes 560 SEL ülései

A leírásban nem térnek ki arra, hogy miért nem regisztrálták az autót, viszont mindig jól karbantartották, ez látható a képeken is, mivel a jármű kifogástalannak tűnik, annak ellenére, hogy megélt több mint három évtizedet.

Ennek ellenére nem tökéletes, mivel a képek alapján úgy tűnik, hogy a kabinban vannak kisebb festékfoltok és elszíneződések. Az ülések azonban úgy néznek ki, mintha soha nem ültek volna bennük, és az utasfülkében még megvannak a műanyag burkolatok, valamint címkék, amelyek használati utasításként szolgálnak a kezelőszervekhez.

A 46 km-es Mercedes 560 SEL első üléssora oldalról fotózva

A felsorolás nem túl részletes, viszont az kivehető, hogy az autó Astral Silver külső fényezéssel és Burgundia bőr belsővel gurult ki a gyárból. Továbbá elektromos ablakemelőkkel és zárakkal, tetőablakkal és a régi iskolának megfelelően fényszórómosókkal van felszerelve. Valamint láthatjuk a hűtőszekrényt és az eredeti dokumentációkat is.

A motorháztető alatt egy 5,5 literes V8-as erőforrás lapul, amelyet négysebességes automataváltóval láttak el. A motor 295 lóerő leadására képes, amely 6,9 másodperc alatt repíti ezt a hatalmas kasztnit 100 km/órára.

A Mercedes 560 SEL motortere

Mivel nehéz tudni, hogy az ilyen járművek mennyit érnek, az eladó 150 000 eurót írt be, amely az autó eredeti vételára volt. Ez körülbelül 47 millió forintnak felel meg. Az eladó ezt nyíltan elismerte, és megjegyezte, hogy nagyon nehéz megadni a pontos értékét ennek az autónak.

Az autós világ friss híreiért nézd meg az Alapjárat megújult hírműsorát:

Forrás:

További autós hírek

Kigyulladt egy személyautó Budapest 20. kerületében, a Helsinki út és a Nagysándor József utca kereszteződésénél. Teljes terjedelmében égett a jármű,…

Ráadásul azt állította, nem sajnálja a szabályosan közlekedő autó utasait, hiszen ha megsérültek, az Úr majd gondoskodik róluk is. Az ABC…

Mi mindig írjuk: A tahóság nem autófüggő! Ti mindíg írjátok: De az! Ti mindig írjátok: A média tehet róla, hogy…

A Pofátlan(tan)ítás egy extra epizódjaként tette közzé a baleset-megelőzés Facebook oldala ezt a videót. Sajnos mi is posztoltunk a napokban…

Egyszerűen azt tapasztaljuk, hogy nagyon sokan nem az útviszonyoknak megfelelően vezetnek. Nem, valóban nem esik a hó, de a napok…

Kapcsolódó írások

A német luxus etalonja – Mercedes-Benz S-osztály (W140)
2018. február 09.
A W140-es „bálna” Mercedes hét évig képviselte a márka csúcsát a 90-es években. Grandiózus megjelenésével és műszaki túltervezettségével új mércét állított fel a luxusautók piacán.
Mercedes SLR McLaren
2019. május 19.
626 lóerő, 780 Nm, 330 km/h feletti végsebesség. Ezekkel az értékekkel az SLR McLaren méltán vált a 2000-es évek egyik csúcsragadozójává!
1984 Ford Bronco XLT, barna SUV, elölnézet, oldalnézet, balról
2019. szeptember 14.
1980-ban mutatkozott be a Ford Bronco harmadik generációja. Az évek múlásával több apró módosításon esett át, de a széria csak 1984-ben nyerte el legmarkánsabb jellegzetességeit
2018-as Suzuki Vitara elölről
2018. október 23.
Több jeles magyar képviselője is volt az autóiparnak világszerte az idők során, mára pedig számos nagyvállalat van jelen az ország különböző térségeiben.