2022. május 16. | 15:55

Amikor már tudott beszélni, elismerte a felelősségét a baleset okozásáért.

A debreceni rendőrök befejezték annak a közlekedési balesetnek a vizsgálatát, amiben két autó csúnyán összetört. A nyomozás során keletkezett iratokat most kapta meg az illetékes ügyészség.

2021. november 28-án este fél tíz körül két személyautó karambolozott Debrecenben, a Segner téren. A balesetben senkinek nem lett baja, de a helyszínre kiérkező egyenruhások észlelték, hogy az egyik sofőr, egy 24 éves férfi gyakorlatilag azt sem tudja, hol van, a beszéde rendkívül lassú és vontatott volt, nehezen formálta a szavakat.

Mivel az alkoholszonda nem jelzett be egyik járművezetőnél sem, így a fiatalemberrel szemben kábítószer-gyorstesztet alkalmaztak a helyi rendőrkapitányságon. Beigazolódott a rendőrök gyanúja, a sofőr bódult állapotban vállalkozott autóvezetésre.

Összetört autók az út közepén
Fotó: Police.hu

Mint kiderült, a balesetet okozó sofőr a lámpa piros jelzésével mit sem törődve hajtott be a kereszteződésbe, ahol összeütközött a szabályosan közlekedő, fekete Audival.

A gyanúsítottként kihallgatott helyi lakos később, amikor már ment neki a beszéd, elismerte, hogy hibázott. Az ügyészség vélhetően pénzbüntetés kiszabására és járművezetéstől történő eltiltásra tesz indítványt vele szemben.