Szörnyű baleset történt vasárnapra virradóra Szombathelyen, egy KIA villanyoszlopnak csapódott a Zanati úti aluljáró előtt a hajnali órákban. Az autót vezető sofőr ittas volt, a balesetben egy ember meghalt.

A 112Press értesülése szerint a KIA a belváros felé tartott, amikor a sofőr egy enyhén balra ívelő kanyar után megpadkázta a kocsiját, a jármű emiatt belecsapódott egy masszív villanyoszlopba. Az autót vezető sofőr megsérült, őt kórházba vitték a mentősök. A KIA hátsó ülésén egy 47 éves nő tazott, aki a sofőrrel ellentétben nem csatolta be magát, az ütközés pillanatában ezért becsúszott az ülések közé. A nőt a szombathelyi tűzoltók szedték ki a roncsok közül.

Az asszony – egy szemtanú állítása szerint – a baleset pillanatában még magánál volt, aztán elájult. A mentők a helyszínen újraélesztették a súlyos sérüléseket szenvedő hölgyet, aki aztán kórházba került, ahol nem sokkal később meghalt.

A rendőrség tájékoztatása szerint a KIA-t vezető sofőr részegen vezetett, ellene büntetőeljárás indult. Ez már csak feltételezés, de ha az utas bekötötte volna a biztonsági övét, akkor túlélhette volna a balesetet.