A Volkswagen 2023-ra utolérné a Teslát az elektromos autók gyártásában

Közzétéve:
2020-09-08, 20:16

Az üzemi tanács elnöke szerint a német vállalat akár már hamarabb is elérheti a Tesla által kitűzött célokat.

Bernd Osterloh, a Volkswagen Csoport üzemi tanácsának elnöke szerint a vállalat 2023-ra elérheti a Tesla által kitűzött, évi 900 ezer-1,5 millió legyártott elektromos autót. A Welt am Sonntag című német lapnak kifejtette, hogy a VW akár az amerikai mogul elé is kerülhet, köszönhetően a több modulból álló elektromos mátrixuknak, melynek alapján a csoporthoz tartozó márkák modelljei készülnek.

„Amennyiben a Tesla létrehoz három olyan gyárat, melyben egyenként 300-500 ezer járművet tudnak legyártani, akkor évi 900 ezer-1,5 millió elektromos autóról beszélünk. Mi ugyanezt a szintet szeretnénk elérni 2023-ra, vagy akár még előbb is” - mondta Bernd Osterloh.

VW

A gyártási technológia fejlesztése mellett a Volkswagennél az Artemis mérnöki akciócsoportban is bíznak, melyet Markus Duesmann, az Audi vezérigazgatója állított fel.

„A Tesla előnye jelenleg abban rejlik, hogy az ő autóikban már benne van a saját szoftverük, amivel adatokat gyűjtenek. Ha ezt nekünk is sikerült megvalósítanunk, sokkal rövidebb idő alatt tudunk több adatot begyűjteni” - tette hozzá a VW vezető beosztású tagja.

VW ID3

Osterloh azt is elárulta, hogy a Volkswagen költségcsökkentési terve sikeresnek bizonyult, mely kulcsfontosságú a koronavírus-járvány és más tényezők által okozott válság leküzdésében.

„Jelenleg nincs a megszokottnál kevesebb munkánk. A Golf tekintetében a tavaly júniusi és júliusi termelési szinten vagyunk, valamint plusz műszakokat iktattunk be a közelmúltban. A négynapos munkahét nem jelent hátráltató tényezőt számunkra” - fogalmazott Osterloh.

Szerinted utolérheti a Volkswagen a Teslát az elektromos autók gyártásában?

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Tesla Model 3
2019. május 22.
Még időpontot is foglal neked a szerelőnél a Tesla legújabb kiegészítője
2019. december 07.
Az lehetetlen, hogy ezt az otromba valamit komolyan gondolta a marslakó Elon Musk.  

További hírek