2019. november 17-én 22 óra 10 perc körül Vác külterületén autóval ütközött az a nemzetközi gyorsvonat, amely éppen Budapest felé tartott. A piros Suzuki (egy régi Swift) vezetője és utasa a helyszínen meghalt.

Összeroncsolódott Suzuki elölről
Fotó: Police.hu

Összeroncsolódott Suzuki hátulról
Fotó: Police.hu

A Mávinform sajtóügyeletese, Váczi Viktor elmondta, hogy a vasúti átjáróban a fénysorompó jól működött. A vonaton senki sem sérült meg. A helyszínelés és műszaki mentés ideje alatt az embereket pótlóbuszokkal szállították Göd és Vác között.

A rendőrök hétfő hajnali 2:47-kor fejezték be a helyszínelést, Göd és Vác között tehát már zavartalan a vonatközlekedés. A halálos baleset helyszínén készült fotókból látszik, hogy a Suzuki eleje teljesen összeroncsolódott, a kocsiban utazó két személynek esélye sem volt a túlélésre. Azt egyelőre nem tudni, hogy a sofőr miért hajtott a sínekre, miközben a fénysorompó pirosat mutatott. Csak tippelni lehet, hogy mi történt, elképzelhető, hogy félsorompó még nem zárult le, és a járművezető úgy érezte, hogy még időben át tud hajtani a vasúti átjárón.

Hétfő reggel egy másik tragédia is történt, a Keleti pályaudvarra tartó S60-as személyvonat halálra gázolt egy embert az ecseri állomásnál, ezért akár egy-másfél órát is késhetnek a vonatok a Budapest-Újszász-Szolnok vonalon.

Összeroncsolódott Suzuki elölről
Fotó: MTI

Összeroncsolódott Suzuki oldalról
Fotó: MTI