Manapság talán még erősebben él a vágy az autószeretők körében, hogy megmentsenek egy-egy olyan klasszikust, ami méltóképp képviseli az alkonyukat élő belső égésű motorral szerelt autókat.

Az első kabrió E-osztályt nem az eleve elrendeltetett sorsszerűség szülte, bár tény, hogy a 124-es modellcsalád számos változatot kapott, a 4-5-6 ajtós személyszállítóktól a kétajtós kupéig és a későbbi kabrióig. Bár a széria egyértelműen a gyártó egyik legjobban megbecsült alkotása szakavatott körökben, azért az is tény, hogy számos hibát rejthet magában, kezdve a késői darabok korróziós problémáival a beázó lámpákon át a rugótrörésekig. A kabrió változatok tetőszerkezete ugyan kisebb ipari remekműnek is tekinthető, az összetett mechanika bőven tartogat meglepetéseket, amiből ki is jutott nekünk a forgatás alatt.

Az A124-es Mercedes mégis egy olyan típus, ami nagyon is érdemes megőrzésre, nem csak a benzingőzös mámorban rossz gazdasági döntéseket hozó rajongók számára, hanem azoknak is, akik féretett pénzüket fektetnék régiségekbe. A videóból megtudhatsz néhány fontos dolgot a típusról, amire érdemes figyelni.