Morcos sárkányka a mindennapokra: Seat Ibiza 1.4 – Tesztvideó

Kámány Andrea újságíró
Közzétéve:
2021-02-10, 10:15

A Seat Ibiza egy tökéletes választás akkor, ha szeretnél elvegyülni a város forgatagában, de egy fiatalos és mindenhol jól kihasználható autót szeretnél.

A Seat Ibiza egy mindenki által jól ismert modell. A gyártó jó pár évig alkotói válságba került a dizájnt illetően, hiszen az hosszú évekig nem változott, nem igazán tudtak újat felmutatni, a kis buborékszerű formavilág már kifejezetten unalmassá vált. Majd egy adott ponton a Seat kihúzta az adut, és a negyedik generáció újragondolásához felkérte Luc Donckerwolke tervezőt. Neki köszönhetjük többek közt az Audi A2 és a Lamborghini Diablo vonalait, és ez látszik is az új Ibiza élekkel szabdalt formáján.

Be is bizonyosodott, hogy kellett ez a vérfrissítés, hiszen 2008-tól ezzel az úgynevezett „Arrow Line” koncepcióval egy sokkal sportosabb és feltűnőbb megjelenést adott az autónak.

A benne található 1,4 literes, 86 lóerős erőforrás pedig pörgős, egy pillanatra sem lomha, városi araszolásban és autópályázáskor is megállja a helyét, persze ha jó fogyasztást szeretnél kihozni belőle, akkor a sztrádán nem illik kinyomni a szemét. Egy egyszerű szívó benzinmotor, mindenféle plusz hibalehetőség nélkül, amire ha odafigyelsz, hosszú évekig hűséges társad marad.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

2018. november 30.
A BMW M-sportrészlege az E92 M3-mal búcsúztatta a szívó V8-as motort. A 2013-ig gyártott negyedik szériából nehezen, de lehet még találni megkímélt példányokat, viszont készülj fel, hogy ez az autó nem elégszik meg azzal, ha csak tankolod, hiszen sokkal több törődést igényel, ami a videóból is kiderül!
2020. március 07.
Így kell kinéznie egy rendesen megőrzött W115-ös Mercedesnek és egy E21-es BMW-nek!

További hírek