2023. május 06. | 08:05

10. Maserati Levante

Következő

Nem a Grecale az első SUV, amelyet a Maserati piacra dobott. A valamivel nagyobb Levantét még 2016-ban mutatták be a 2011-es Kubang koncepció alapjaira építve. A Stellantis úgy érezte, ideje megragadni a lehetőséget és 5 év alatt addig finomították a koncepciót, amíg egy minden ízében luxus, prémium minőségű SUV-t sikerült alkotni.

A modell eredetileg a Ferraritól kölcsönzött 3,0 literes, V6-os motorral volt elérhető, de az évek során kibővült a kínálat, így a 2023-as modellévre 3,8 literes V8-as és 3,0 literes, V6-os dízel, valamint a Ford Performance 2,0 literes motorjával is kapható a modell.

A legerősebb ezek közül nyilvánvalóan a V8-as, amely ikerturbós kialakításának köszönhetően 580 lóerőre és 304 km/órás végsebességre képes. A külsőben nem sok változás történt az első megjelenése óta, az idei modellévre azonban kicsit változtattak a belsőn.

Persze ezek mind esztétikai dolgok, de egy luxusautó esetében éppen ez az, ami fontos lehet a vásárlók számára. A bőr és selyem anyagok dominálnak a műszerfal és az ajtó elemein, amelyért az Ermenegildo Zegna nevű olasz tervezőcég felelt.

A modellből 2 darab új példányt helyeztek forfalomba eddig idén, így a luxus mellé az egyediség érzése is práosulhat. Egyébként egy jobban felszerelt Levante ára bőven 45 millió forint felett van.

Maserati Levante
Forrás: Maserati
Következő

Datahouse

Nyitókép: Bentley