2024. február 07. | 09:48

6. Suzuki Swift

Következő

Az ország egykor legnépszerűbb autója már nem az többé, de még mindig a legolcsóbbak között van. Igaz, hogy idő közben nem is Esztergomban készítik már, hanem Japánból érkezik, ami valószínűleg az árazásának sem tett jót.

Ennek ellenére a hatodik helyet továbbra is a Suzuki Swift őrzi a GL ellátmánnyal a maga 5,83 milliós vételárával. Ezért cserébe automatikusan felkapcsolódó LED lámpákat, elektromosan állítható és fűthető külső visszapillantókat, valamint magasságban állítható, multifunkciós bőrkormányt is kapunk tempomattal.

Nem marad ki a kínálatból a manuális klíma, illetve az elektromos első ablakok sem, valamint négy hangszóró jár az alap hangrendszerhez. 15 colos acél felnikkel és dísztárcsákkal kapjuk meg ezért a pénzért a „fapad” Swiftet, ami azonban nem kapott kevesebb extrát, mint az előző trió.

Nem kapunk ugyan V8-as hajtásláncot, de az 1,2 literes, 48V-os mild-hibrid rendszer szépen teszi a dolgát 82 lóerejével és 107 Nm-es csúcsnyomatékával a mindennapok során.

Persze akinek a méret is számít, a 265 literes csomagtartóval nem érdemes nagyobb családi nyaralást tervezni, ám kisebb távokon szépen megállja helyét a Swift, ráadásul kedvező fenntartási költségei miatt megfontolandó lehet akár a legkülönbözőbb emberek számára.

Forrás: Suzuki
Következő
Borítókép: Dacia