2022. augusztus 09. | 15:25

Az Alfa dizájnfőnöke szerint továbbra is az érzelmek megragadása az elsődleges.

A Top Gear magazinnak adott interjújában Alejandro Mesonero-Romanos, az Alfa Romeo fő dizájnere elmondta, hogy elektromos autóik továbbra is hasonló emóciókat közvetítenek majd, mint az eddigi Alfa Romeo modellek. Szerinte nincs értelme ezen változtatni: a karakter, a stílus, az értékek ugyanúgy megmaradnak, mint egy belső égésű motorral szerelt autónál.

Persze lesznek ismertető jegyeik a villanyautóknak, hiszen egy elektromos autó általában rövidebb túlnyúlásokkal, hosszabb tengelytávval, alacsonyabb súlyponttal és tágasabb belső térrel rendelkezik, nagy akkucsomaggal a padlólemezben – ezek a tényezők bizony befolyásolják az autók arányait. Ennek ellenére nem kell furcsán különcnek kinéznie egy villanyautónak a formatervező szerint.

Az Alfa Romeo 2024-ben mutatja be első elektromos autóját, vélhetően egy szubkompakt crossovert a Tonale alá pozícionálva. 2025-ben érkezik egy villanyos modell dedikált elektromos platformmal, 2027-től pedig kizárólag elektromos autókat fognak értékesíteni Európában, Észak-Amerikában és Kínában.