2023. november 13. | 13:51

A hazánkban is jelenlévő dél-koreai akkumulátorgyártó 2025-től szállítja az akkumulátor modulokat a Polestar 5 számára. Az SK On ultrahosszú, nagy nikkeltartalmú akkumulátora magas energiasűrűséggel rendelkezik és kiemelkedően biztonságos, ami ideálissá teszi az olyan nagy teljesítményű járművek hajtásához, mint amilyen a Polestar 5 lesz.

Az SK On, a világ vezető akkumulátorgyára bejelentette, hogy akkumulátorcellák szállításáról szóló megállapodást írt alá a svéd elektromos autók gyártásával foglalkozó Polestarral, ezzel biztosítva a globális akkumulátorpiac további hosszú távú növekedését.

Az 1996-ban alakult Polestart 2015-ben vásárolta meg a Volvo Cars. A svéd autónagyhatalom sportos almárkája a nagy teljesítményű elektromos autók gyártásában jeleskedik, és 2017 őszén mutatta be első saját modelljét, a Polestar 1-et.

Fotó: Polestar.com

A megállapodás értelmében az SK On szállítja majd 2025-től az akkumulátor cellákat a Polestar luxuskategóriájú négyajtós kupéjához, a Polestar 5-hoz, melynek gyártása a tervek szerint 2025-ben kezdődik. A teljesen elektromos hajtású svéd márka négyajtós GT modellje a tervek szerint 650 kW (884 LE) teljesítménnyel és 900 Nm nyomatékkal kerül a piacra.

A Polestar 5 meghajtásáról az SK On ultrahosszú, 56 cm-es cellákból álló, nagy nikkeltartalmú akkumulátorai gondoskodnak majd. Ezek a magas energiasűrűséggel rendelkező akkumulátorok kiváló biztonsági tulajdonságokkal bírnak, ezt bizonyítja, hogy sikeresen megfeleltek a hőterjedési tesztek legszigorúbb feltételeinek is.

"Nagy örömünkre szolgál, hogy együttműködhetünk a Polestarral ezen a csúcskategóriás elektromosautó-modellen" - mondta Jee Dong-seob, az SK On vezérigazgatója. "Ezzel a megállapodással megerősítjük a partnerségünket, és bizakodóan tekintünk a további közös kooperációk felé.”

Fotó: Polestar.com

Thomas Ingenlath, a Polestar vezérigazgatója hozzátette: "Az SK On-nal való kapcsolatunk gyümölcsöző volt a kezdeti szándéknyilatkozatunkat és a márkánkba történő befektetésüket követően. A Polestar 5 ezt a nagy kapacitású akkumulátort fogja tartalmazni, hogy a GT autótól elvárt teljesítményt tudja nyújtani."

2021-ben az SK Group egy New Mobility Fundon (Új Mobilitási Alapon) keresztül fektetett be a Polestarba. A két vállalat szándéknyilatkozatot is aláírt, hogy erősítse együttműködésüket az elektromos járművek terén.

Polestar.com