2023. november 04. | 05:43

A jármű maximális hatótávja 19 kilométer, végsebessége pedig 24 km/h.

Az amerikai Honda és Acura szalonok többségében már kapható a Honda Motocompacto, a japán vállalat új elektromos rollerje. A járgány egy feltöltéssel 19 kilométert képes megtenni, a legmagasabb elérhető sebesség pedig 24 km/h.

Az összecsukható Motocompactót a mérnökök rövid távok megtételére tervezték. Ideális megoldás lehet egy tömegközlekedési megálló és a munkahely közti út megtételére, vagy akár egy főiskolai kampuszon belüli közlekedésre.

Összecsukott állapotban könnyedén elfér egy személyautó csomagtartójában. A Motocompacto meghajtásáért egy 490 Wattos, 6,8 amperórás akkumulátor felszerelt motor felel. A beépített töltőnek köszönhetően a teljes töltés mindössze 3,5 órát vesz igénybe. A Motocompacto ára 995 dollár, ez átszámítva 352 ezer forintnak felel meg.

„A Motocompacto a Honda egyedi stílusjegyeit hordozza. Egy szórakoztató, innovatív, és némileg váratlan eleme az elektromos átállási stratégiánknak. A tisztán villanymeghajtású SUV-k mellett az összecsukható e-rollerünk is a karbonsemlegességi törekvéseinket támasztja alá, ezzel az ügyfeleinknek minden közlekedési helyzetre károsanyag-kibocsátástól mentes megoldást tudunk nyújtani” – fogalmazott Jane Nakagawa, az amerikai Honda Motor kutatás-fejlesztési alelnöke.

A hőkezelt alumíniumból készült keretnek köszönhetően a roller mindössze 18 kilót nyom. A kialakítás miatt akár több ilyen közlekedési eszköz is elfér egy autó csomagterében. A Honda elmondása alapján az elektromos rollert a biztonság és a strapabíróság szempontjait figyelembe véve tervezték. Mivel nem túl nehéz, így akár tömegközlekedési eszközökön is szállítható.

A Motocompacto vásárlói egy okostelefonra letölthető alkalmazást is kapnak a roller mellé, mely az akkumulátor töltöttségi szintje mellett akár útvonaltervezésre is alkalmas lehet.

Honda

Honda