A Tesla tisztán elektromos autóiban számos hasznos funkcióval lehet találkozni, ezek közé tartozik például a Dog Mode, a Camp Mode, vagy az, hogy a mobilalkalmazás segítségével távolról is be lehet állítani az autó utasterének hőmérsékletét.

Mivel ezt a klímavezérlő funkciót a telefonos alkalmazáson keresztül (iOS-re és Androidra is elérhető) be- és lehet kapcsolni, a Tesla utastere anélkül hűthető le vagy melegíthető fel, hogy elhagynánk az otthonunk vagy az irodát.

Egy Model 3 tulajdonos a Twitteren osztott meg egy videót – amelyet a kaliforniai cég hivatalos csatornája is átvett –, amelyben jól látható, ahogy a hóval borított Tesla az előmelegítő funkció segítségével leolvasztja a havat és jeget az autó üvegfelületeiről.

Ehhez a mutatványhoz a Model 3-nak mindössze néhány percre volt szüksége. Ráadásul ezt extrém körülmények között is gond nélkül képes végrehajtani. Egy másik interneten keringő videóban egy kanadai tulajdonos mindössze 5 perc alatt olvasztott le a havat az autójáról, miközben a kinti hőmérséklet -34°C volt.

Az eddigi tapasztalatok alapján a Teslák nagyszerűen teljesítenek a téli szezonban – még annak ellenére is, hogy elektromos autókról van szó. Most pedig, hogy már minden új Teslát hőszivattyús fűtéssel gyártanak, a kaliforniai EV-k még hatékonyabbak havas körülmények között és hideg időben egyaránt.

Mivel a Tesla székhelye a Szilícium-völgyben található, nem meglepő, hogy a cég teljes mértékben igyekszik kiaknázni a legkorszerűbb szoftvertechnológia nyújtotta előnyöket. Az over-the-air (OTA) szoftverfrissítéseknek köszönhetően a Tesla képes javítani és továbbfejleszteni a teljes, globális flottájának menettulajdonságait, valamint új funkciókat elérhetővé tenni a felhasználók számára. Annak ellenére, hogy a rendszer bizonyította létjogosultságát, sok régi autógyártó továbbra is vonakodik a saját autói esetében is bevezetni az ilyen OTA frissítéseket.

Elektromos autót vásárolnál? Ne habozz tovább, és keresd fel a Magyar Autókereskedőház Zrt. kollégáit telefonon (+36203663447) vagy e-mailben! Král Ádám (adam.kral@mahzrt.hu) készséggel áll rendelkezésedre telefonon (+36-20-666-8888) vagy e-mailben.