A McLaren-Honda online versenyt hirdet!

Frissítve:
2018-11-02, 16:16

A győztes egyéves szerződést kap a McLarentől, hogy a McLaren-Honda Forma-1-es szimulátor pilótája legyen, segítve ezzel a csapat fejlődését

Márciusban jelentette be a McLaren-Honda Forma-1-es csapat, hogy partnerségre lép a tech óriás Logitech-kel, így a Logitech lesz a McLaren-Honda „Hivatalos Technológiai Perifériák Partnere” lesz. A McLaren-Hondának mindenképpen szüksége volt egy fő szponzorra és a több mint 100 országban jelen lévő Logitech-kel való együttműködéstől azt várják, hogy világszinten is sikerül majd növelni a csapat láthatóságát és elismertségét.

A világ leggyorsabb gémere verseny

A McLaren-Hondánál egy egészen új módszerét találták ki, hogyan javíthatnának az F1-es teljesítményükön

A partnerség alkalmából a McLaren-Honda és a Logitech bejelentette, hogy elindítja „A világ leggyorsabb gamere” versenyét. A versenysorozatban a világ legjobb gémerei mérkőznek meg egymással, hogy aztán a győztes egy egyéves szerződést kaphasson a McLaren-Hondánál, mint a csapat hivatalos szimulátor-pilótája.

A győztes McLaren mérnökeivel fog együtt dolgozni a McLaren Technológiai Központban, az angliai Wokingban és segíteni fog a mérnökökek, hogy tökéletesíthessék a Forma-1-es autókat, amiket Fernando Alonso és Stoffel Vandoorne használ.

Bár a McLaren-Honda és a Logitech adta a kezdőlökést ennek a versenysorozatnak és hirdetik gőzerővel a social médiában, de a versenysorozat egyik fő védnöke Darren Cox, a Nissan Motorsport és a Gran Turismo GT Academy készítője.

„A számítógépes játékok és az e-sportok megdöbbentő mértékben növekednek.” – mondta Cox. „A futballipar felismerte ezt és ennek eredményeképp az elmúlt 18 hónapban hatalmasat ugrott az érdeklődés irántuk mind a valóságban, mind az online térben. Most A Világ Leggyorsabb Gémere-versennyel a motorsportokra fókuszálunk, hogy közvetlenül elérhessük a hatalmas, szenvedélyes és elkötelezett játékos rétegeket az online versenyekkel, majd bevonjuk őket a valós versenyek világába.”

A világ leggyorsabb gémere szimulátor verseny

A 2017-es McLaren-Honda, ami jelenleg 0 pontot hozott a csapatnak, így mindenképpen rájuk fér a fejlesztés

Mint a GT Academy egyik készítője, Cox felügyelte azt a maroknyi játékost, akik joystickkal és szimulátorkormánnyal kezdték a virtuális versenyautók vezetését, hogy aztán igazikba üljenek át, bár ez utóbbi most nem fog megtörténni, mert csak szimulátorból fog dolgozni továbbra is a nyertes.

Mind a Logitech, mind a McLaren főnökei hisznek abban, hogy a motorsportok jövője az ilyen játékosok kezében van. „A Világ Leggyorsabb Gémere verseny tényleg arra törekszik, hogy igazságosabbá tegye a keresést a legjobb virtuális pilóta után” – mondta Zak Brown, a McLaren technikai főnöke. „A verseny nem korlátozódik csupán egyetlen platformra vagy játékra, emellett elkötelezettek vagyunk amellett, hogy ne korlátozzuk a játékosok számára a hozzáférést, inkább várjuk a világszerte működő gémer-közösségeket, legyen szó mobil- vagy csúcsminőségű szimulátor platformról. Ez egy abszolút alkalmas pillanat egy ilyen egyedi és érdekfeszítő javaslatra, amivel összeköthetjük a világ versenyzőit és gémereit olyan módon, amire eddig nem volt példa.”

„A Logitech a kezdetektől benne van az e-sportokban és örülünk, hogy most a McLarennel dolgozhatunk együtt és azon legyünk, hogy mi vezessük a következő mainstream e-sportot.” – mondta Ujesh Deshai, a Logitech alelnöke. „A Logitechnek és a McLarennek közös szenvedélyei a sebesség, a csúcstechnológiák használata és a szenvedély, amit millió rajongó biztosít. Alig várjuk, hogy megnézzük, mit hoz majd a jövő.”

a világ leggyorsabb gémere virtuális pilóták versenye

Ki tudja, a szimulátoros versenyek során talán ilyen McLaren F1-et is hajthatnak a versenyzők, persze virtuálisan

A hat versenyző, aki a nemzetközi mezőnyből a döntőbe jut a közösen lesz kiválasztva gémer és valódi F1-es versenyzők által, míg másik négy döntős online kvalifikációs versenyek által juthat majd be. Végül a tíz döntős meg fog mérkőzni, ahogy a két márka állítja „a világ legszigorúbb állásinterjúján”, ahol is egymással fognak versenyezni különböző platformokon, különböző játékokkal.

Persze nem csak a játékokhoz kell érteniük a versenyzőknek, hogy szerves részei lehessenek majd a csapatnak, előfeltétel, hogy legalább alap mérnöki tudásuk legyen.

A megmérettetés idény nyáron indul a négy szabad helyért, a döntő év vége felé lesz várható. A McLaren-Honda és a Logitech még nem árulta el, hogy lehet a verseny részesévé lenni, de a további részleteket hamarosan bejelentik.

A versenyről itt az alábbi angol nyelvű videó:

Forrás:

Ha tetszett az írás, kérlek oszd meg a Facebookon! Köszönöm!

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

McLaren F1 a levegőben
2018. november 30.
A 90-es évek legendája feltöltés nélkül utasította maga mögé a világot, 627 lóerős motorja és pihekönnyű kasztnija lehetővé tette a hihetetlen rekorddöntést!
Ronny Urland Honda motoros Trabant 601S-je
2019. október 09.
Az európai hegyi felfutó sorozaton pirított a Honda motoros Trabant.

További hírek