2017. január 17. | 16:44

Minden sikeres cég életében megtalálható egy termék, amelyet 1000 közül is akarva-akaratlanul megjegyzünk, megismerünk

Az ilyen sikercikkektől a gyártó nehezen is válik meg, ezért akár évtizedeken át változatlanul elérhetőek lehetnek a kereskedelemben. Az utóbbi években pedig szinte tendencia, hogy a régi jó dolgokat, amiket megszépít az idő és az emlékek, új formába öntve újra a fogyasztó elé kínálják nem is kevés sikerrel. Nincs ez máshogy a Borbet „A” nevű felnijénél sem. Minden, az autózáshoz kicsit is konyító ember fülében ismerősen csenghet ez a név, sőt szinte biztos, hogy találkoztak a klasszikus, nagyperemes ötküllős felnivel, ami már több mint 30 éve van gyártásban. Ez idő alatt rengeteg „tuningolni” vágyó fiatal autójára került fel a német gyár ikonikus kereke. A Borbet cég egy családi vállalkozás, melyet 1881-ben alapítottak Németországban. Alufelnik gyártását 1962-ben kezdték meg, mindössze 5 alkalmazottal. Peter Wilhelm Borbet mai napig saját kezűleg irányítja vállalatot, de jelenleg már több mint 4600 alkalmazottal, 9 gyártelepen.
Így mutatták be az új A borbetet.

Leghíresebb felnijük, a már említett „A” borbet 1987-ben lett piacra dobva, majd rövid időn belül óriási nemzetközi sikerre tett szert. Ár-érték arányban, egyszerű, de mutatós dizájnjával könnyen belopta magát az autósok szívébe. Nem hátrány az sem, hogy szinte minden osztókörrel és széles méretválasztékban kapható. Természetesen itthon is beszerezhető, például a FirstStopnál, de használtan már nagyon jó áron lehet találni belépő szintű felniként, hiszen ha szerencsénk van, egy teljes szett is kijöhet egy új darabárából.
A mai napig változatlanul kapható A Borbet.

A tavalyi év végén az Essen Motorshow-n a gyár meglepő bejelentést tett. A halhatatlan formát modern köntösbe ültették és három évtizeddel a gyártás után, tavasztól kapható lesz a ráncfelvarrott változat. Az alapok természetesen nem változtak, de a peremet korszerűbb, áramvonalasabb konkáv formára cserélték. Egyelőre 8.0 x 18 és 8.5 x 19 colos méretben lehet majd kapni. A klasszikus ezüstszín mellé csatlakozik majd egy rendkívül elegáns fekete szín is, amely színváltozatnál elérhető lesz piros, vagy kék kontúrozás is. Természetesen a megszállott „oldschool” rajongóknak sem kell megijedni, a klasszikus „nagy öreg” továbbra is kapható lesz, amolyan örökzöld termékként.  
Sterling Ezüst

 
Matt fekete, kék kontúrral

 
Remekül ültették át a régi formát modern köntösbe

Eleinte az új felni kétféle osztókörrel lesz elérhető. 5x120, illetve 5x108 így például a BMW, Ford, újabb típusú Opel tulajok nyugodtan várhatják a tavaszt. Természetesen elképzelhető, hogy később további lyukosztások csatlakoznak a palettához. Összességében elmondható, hogy a Borbet remek irányba halad, hiszen azóta is mutattak be újabb felnit, így a gyár remekül indíthatja az évet. Nem is kívánhatunk mást egy ilyen nagy múltú családi vállalkozásnak, reméljük újabb 30 év múlva várhatjuk az A Borbet harmadik kiadását! Forrás:
Ha tetszett az írás, kérlek oszd meg a Facebookon! Köszönöm!
  • Címkék: