10 brutálisan megrongált álomautó, amire fáj ránézni

Közzétéve:
2020-07-26, 05:27

Ne hibáztasd magad, ha a szíved szakad meg a képek láttán!

Számos érthetetlen károkozási fajta létezik a világon, az autórajongóknak ezek közül egy ritka modell megrongálása fáj a legjobban. Egy élet munkáját teheti tönkre a vandalizmus, a volt feleség haragja, vagy néhány kamasz suhanc csínytevése. A következő összeállítást csak erős idegzetűeknek ajánlom!

1. 2015 Corvette Stingray

Ezt a 2015-ös Corvette-modellt fehér festékkel borították be. A Corvette Blogger arra gyanakszik, hogy a hátsó lökhárítón található Donald Trump matrica váltotta ki ily’ mértékű haragot a rongálóból. Az egykoron gyönyörű állapotú autóval mindössze 12 ezer kilométert tettek meg.

2015 Corvette Stingray

2. 2014 Corvette Stingray

Festék helyett ezúttal festékeltávolítóval tették tönkre ennek a vadonatúj Stingraynek a festését. A hölgy tulajdonos a Stingray Forums közösségének elmondta, a rongálás a lakóépülete előtt történt.

2014 Corvette Stingray

3. Porsche 911 GT3 RS

Ez a szerencsétlen Porsche tüntetők áldozata lett Los Angelesben. A felbőszült tömeg néhány tagja rendőrség ellenes feliratokat fújt az autóra, majd felgyújtotta azt. Hatalmas kár ezért a csodálatos sportautóért.

Porsche 911 GT3 RS

4. 1970 Mercedes 280SE

Az emberekben a jelek szerint szemernyi tisztelet sincs a klasszikus modellek irányába. A képen látható Mercedest az eBayen hirdették meg eladásra – amíg új gazdáját várta, vandálok teljesen tönkretették a felesleges rongálásukkal. Elnézést, van olyan, aki szerint ez is művészet…

1970 Mercedes 280SE

5. Luxusautók egy oaklandi kereskedésben

A George Floyd halála kapcsán kirobbant tüntetések nem kímélték a Mercedes Oaklandben található kereskedését sem. Számos autót felgyújtottak, festékszóróval fújtak le, vagy éppen betörték a kocsik ablakait. Az elmúlt hónapokban nem csak ebben a kereskedésben tettek kárt a tüntetők.

Luxusautók egy oaklandi kereskedésben

6. 1956 Studebaker

Tolvajok kezébe került egy 1956-os Studebaker és egy 1925-ös Ford Modell T. A vandálok mindkét autó ablakait betörték, és felgyújtották a járműveket. Sok-sok évvel később két embert letartóztattak az üggyel összefüggésben, ám ennyi idő távlatából nehéz megtalálni a valódi elkövetőket.

1956 Studebaker

7. 1970 Ford Mustang Mach 1

Petárdával tettek tönkre egy 7 éves, súlyos fogyatékkal élő fiú tulajdonában lévő Ford Mustang klasszikust. Nino számára ez a kincs mindennél többet ért, a családja erőfeszítéseinek köszönhetően egy 1969-es modellel sikerült pótolni a veszteséget.

1970 Ford Mustang Mach 1

8. Egy ritka Alpina Z8

Ebben a történetben nincs sem festékszóró, sem baseball-ütővel kivert ablakok. Ebben az autóban egy tolvaj tett kárt, aki egy villanyoszlopnak ütközött, majd a lopott járművet magára hagyva elmenekült a helyszínről. A környéken abban az időben csoportos tüntetések zajlottak.

Egy ritka Alpina Z8

9. Chevy Camaro

A rendőrség szerint az effajta vandalizmus csak szabálysértésnek minősül. Nem lennék a tulajdonos helyében, én biztosan sokkot kaptam volna a látványtól, és a magyarázattól egyaránt.

Chevy Camaro

10. Egy ritka Lamborghini Huracan Avio

Valószínűleg kulccsal karcolhatták meg a luxusautó három oldalát Belgiumban. Gyakran előfordul, hogy betegelméjű emberek puszta irigységből rongálnak meg méregdrága kocsikat – elképzelhető, hogy itt is ez lehetett a tettes motivációja.

Egy ritka Lamborghini Huracan Avio

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

1957 Imperial Crown, meggyvörös, elölnézet, oldalnézet, balról
2019. május 12.
1957-ben az Imperial bemutatta egyik legikonikusabb zászlóshajóját, a Virgil Exner tervezte Crownt. Az autó nem csak méreteivel, de teljesítményével és felszereltségével is túlszárnyalta a kor legelitebb luxusautóit.
1931 Cadillac Series 452 V16, RM Sotheby’s aukció
2019. szeptember 01.
Az RM Sotheby’s aukciós ház monterey-i árverésén 1,46 millió dollárért, vagyis megközelítőleg 423,7 millió forintnak megfelelő összegért kelt el egy 1931-es Cadillac Series 452 V16 Roadster.

További hírek