2022. január 17. | 16:21

Az új-zélandi Mad Mike a Pikes Peak hegyi felfutón tervez rajthoz állni a brutális masinával.

Vitathatatlan, hogy Ken Block trendet teremtett az egyedi építésű versenyautóival, mint az 1965-ös Ford Mustang „Hoonicorn” vagy az 1977-es Ford F-150 „Hoonitruck”, így több népszerű autóversenyző is előállt saját őrült építéseivel, hogy kiéljék kreativitásukat és a benzingőz iránti olthatatlan vágyukat.

Ilyen Ryan Tuerck, aki egy V10-es motorral hajtott Toyota GT Suprát készített, vagy Daigo Saito, aki a Tokiói Autószalonon egy olyan Hakosuka GT-R-t mutatott be, melyben egy NASCAR motor dolgozik. Most pedig az új-zélandi drifter, „Mad Mike” Whiddett rántotta le a leplet egy olyan, négyrotoros motorral hajtott Mazda 3 tervéről, amely 1200 lóerő leadására képes.

Mad Mike nem árult el túl sokat az autó technikai paramétereiről, azt azonban tudni lehet, hogy az eredetileg elsőkerék-meghajtású Mazda hatchbacket összkerékhajtásúvá fogják átalakítani, hogy az új-zélandi sofőr részt vegyen vele az idei Pikes Peak hegyi felfutón, az Egyesült Államokbeli Kolorádóban. Az sem kizárt, hogy az őrült Kiwi húz egy merészet, és inkább a hátsókerék-meghajtású konfigurációra szavaz, hiszen amikor megkérdezték, a versennyel kapcsolatban csak annyit mondott:

„Gyorsak leszünk, kilinccsel előre.”

A többes szám annak köszönhető, hogy a tervek szerint nem egyedül fog rajthoz állni a Pikes Peaken, ugyanis három lelkes fanatikust is magával visz majd az alaposan átépített hatchbackben.

Ami Mad Mike számára szent és sérthetetlen, az a Wankel-motor. Fia, Lincoln egyébként egy Mazda MX-5 Miatával versenyez, míg párja, Toni Cook rendszerint egy Cosmo RX5-tel áll rajthoz. És akkor még nem is említettük a „Bad Bull” néven elhíresül RX-8-at.

Néhány évvel ezelőtt a Mad Mike egy Lamborghini Huracant alakított át egy 800 lóerős szörnyeteggé, ám a Lamborghini nagyon határozottan kikötötte, hogy az eredeti motort nem lehet kicserélni, és nem lehet turbófeltöltővel vagy kompresszorral felszerelni. Így ebben az esetben Mad Mike kénytelen volt eltekinteni a Wankel-motor használatától.