180-nal menekült a rendőrök elől a motoros, miután bedrogozott

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-02-26, 14:18

A 40 éves férfi eltiltás hatálya alatt vezetett.

2019 júniusában a rendőrök kiintettek a forgalomból egy férfit Paloznakon, aki motorral közeledett az ellenőrzési pont felé. A motoros először lassítani kezdett, majd amikor már csak karnyújtásnyira volt a rendőröktől, hirtelen gázt adott és elhúzott Csopak irányába.

A faképnél hagyott rendőrök a motoros nyomába szegődtek, de nem érték utol az üldözöttet, mert az 180-nal, olykor még annál is nagyobb sebességgel hajtott Veszprém felé. A Veszprém-szabadságpusztai elágazásnál aztán már várt egy másik járőrkocsi az ámokfutóra, aki előbb lelassított, majd a dupla záróvonallal nem törődve vett egy hátraarcot és újra meghúzta a gázkart.

Nagy sebességgel közlekedő motoros
A kép csak illusztráció!

A vasparipa ezt követően 140-150-es tempóval közeledett Felsőörs felé, amikor a 40 éves motoros előzés közben elveszítette az uralmát a járgánya felett és az árokba hajtott. A motoros az árokba hajtás következtében az útszéli magas füves-bozótosban kötött ki, ott találtak rá a rendőrök. A férfi csodával határos módon kisebb karcolásokkal megúszta a becsapódást.

Az igazoltatás során kiderült, hogy a férfi eltiltás hatálya alatt motorozott, plusz a ruhájában még csekély mennyiségű drogot is találtak. Később az is világossá vált, hogy a férfi fogyasztott a szerből, mielőtt motorra pattant.

Az ügyész azt kérte, hogy a bíróság tárgyalás nélkül ítélje a férfit próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre. Az ügyész emellett a közúti járművezetéstől történő eltiltásra tett indítványt a motorossal szemben.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

baleset mosonmagyaróvár
2019. június 14.
A 22 éves D. Zoltán elfutott a rendőrök elől, de hamar utolérték. Mint kiderült, öt járművezetéstől való eltiltás van érvényben vele szemben.
Hibásan működő első fényszóró szemből fotózva
2019. november 05.
A rendőrség nem szívatni akarja a sofőröket, állítja Berzai Zsolt alezredes.

További hírek