Az alapítóról elnevezett Ferrari Enzo az olasz gyártó egyik legendás, gyűjtők által különösen kedvelt modellje. A Forma-1-es technológia alapján készült, V12-es motorral hajtott hipersportautó 3,1 másodperces 0-100 gyorsulásra képes, végsebessége pedig elérheti a 355 km/h-t is. Ezt az őserőt azonban sajnos nem mindenki képes megfelelően kezelni.

A következő történetben szereplő autó a Hollandiában található három Ferrari Enzo egyike – volt. A múlt idő használatát a képeken látható sérülés mértéke indokolhatja. A tulajdonos a hírek szerint szervizbe vitte a kocsit, a balesetet pedig az autószerelő okozta. A sofőr feltételezhetően csúnyán elveszítette az irányítást a lóerők felett, és egy fának csapódott. Az ütközés következtében a jobb első kerék teljesen leszakadt, a jármű elejének jobb oldalán pedig a hiányzó lámpa árulkodik a becsapódásról. A balesetben a hírek szerint senki nem sérült meg, a vezetőoldali légzsák mindenesetre kinyílt, ami az ütközés mértékéről árulkodik.

A Ferrari Enzo modellből mindössze 400 darabot gyártottak. Egy ilyen baleset után láttunk már csodás felépüléseket, szakértő kezek ugyanis visszahozhatják a hipersportautót az élők sorába. Néhány évvel ezelőtt egy korábbi balesetben kettészakadt Ferrarit sikerült helyreállítani, mely egy párizsi aukción közel 500 millió forintért talált gazdára. 2015-ben szintén eladásra került egy Ferrari Enzo, melyet a 2002-es bemutatóján a Forma-1 hétszeres világbajnoka, Michael Schumacher vezetett a Nürburgringen tartott bemutatón.