40 tonnás nehézdömperrel driftelt a rutintengerben úszó sofőr – VIDEÓ

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-08-25, 06:00

Ha ezt te is meg tudod csinálni, akkor bizony nagy király vagy.

A lehetetlen nem létezik, hangoztatta fénykorában Muhammad Ali, minden idők egyik legnagyobb ökölvívója. Talán sokat azt gondolták eddig, hogy a nehézdömperrel való driftelés is a lehetetlen küldetés kategóriájába tartozik, de egy rutinos sofőr bebizonyította, hogy bizonyos időjárási körülmények között a hatkerekű monstrummal is lehet farolni.

CAT 740 nehézdömper

Az alább megtekinthető videóban egy CAT 740 nehézdömper csodálható meg, amely teher nélkül is közel 40 tonnát nyom, ha pedig fullra megpakolják, akkor a tömege a 74 tonnát is megközelítheti. A felvétel még tavaly készült az Egyesült Királyságban, de a ViralHog nevű Youtube-csatorna csak nemrégiben osztotta meg ezt a hiánypótlónak bátran nevezhető mozgóképes tartalmat.

Mint látható, a dömpert irányító sofőr nedves időjárási körülmények között hajtotta végre a tiszteletet parancsoló manővert, száraz időben valószínűleg nem tudta volna bemutatni ezt a mutatványt. Lehet, hogy fogadásból csinálta az egészet, legalábbis erre utal, hogy valaki felvette a dolgot. Remélhetőleg a sofőr főnöke nem akadt ki, miután meglátta a videót, az szinte biztos, hogy nem repesett örömében a „boss”, miután értesült az esetről.

Egy 18,1 literes motor gondoskodik arról, hogy ez a monstrum eljusson egyik helyről a másikra, az erőforrás 436 lóerő és közel 3000 Nm-nyomaték leadására képes.  A hatkerekű dömper nem villámgyors, a csúcssebessége 55 km/óra, de nem is arra tervezték, hogy az ember gyorsulási versenyeket nyerjen vele.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Elon Musk áll a betört ablakú Tesla Cybertruck előtt
2019. november 25.
A bemutató előtti próbán minden simán ment.
Forgalmi dugó Amerikában
2019. december 03.
Most azért volt miért sajnálni a jenkiket.

További hírek