A gyártó az ’50-es években piacra dobott egy járművet, amelyet a Német Hadsereg számára tervezett: ez a Type 597.

A Type 597 a Porsche és az Auto Union versengéséből született, amikor a két gyártó a hadsereg kegyeiért küzdött. Eredetileg kisteherautónak szánták, végül ez lett belőle. A Jagdwagen nevű kocsiból összesen 71 darabot gyártottak le 1955 és ’58 között.

Bár külsőre senki nem gondolná, hogy Porschéról van szó, a jármű motorja igenis a gyártóé. A 1,5 literes, négyes boxermotor a 356-os sportautótól származik és négysebességes váltót tettek mellé. A terepre optimalizált felfüggesztésnek köszönhetően a kocsi merdek lejtőkön is és nagyobb vizeken is könnyen át tudott jutni. A 22 prototípus közül kettő propellereket kapott, vagyis kétéltűként is megállhatta a helyét.

A Porsche végül nem nyerte meg a hadsereg gyártási jogát, főképp a magas előállítási költségek és hosszú összeszerelési idő miatt, de a megmaradt darabok rendkívül ritkák és magas áron kelnek el különböző aukciókon. A képen látható darabot az RM Sotheby’s nevű cég hirdeti 725 ezer és775 ezer dollár között, amely aktuális árfolyamon 284- 304 millió forintnak felel meg.