Árverésre kerül a világ legnagyobb Corvette-gyűjteménye

Közzétéve:
2021-01-21, 19:32

A 48 autóból álló kollekciót egy floridai múzeum bocsátja aukcióra.

Egyáltalán nem ritka, hogy egy-egy Chevrolet Corvette modellért komoly összegeket fizetnek az új tulajdonosok. A közelmúltban egy 2020-as Chevrolet Corvette Stingray 3 millió dollárért kelt el egy jótékonysági árverésen, egy C7 Chevrolet Corvette-ért pedig 2,7 milliót csengettek ki. A rajongóknak érdemes figyelniük a Mecum Auctions Rick Treworgy Muscle Car City 2021 eseményére, ahol eladóvá válik a világ legnagyobb Corvette-gyűjteménye.

árverésre váró autók

árverésre váró autók

A floridai Muscle Car City Múzeum közel 200 autót bocsát árverésre. Treworgy 48 Corvette-ből álló kollekciója az Egyesült Államok autógyártásának elmúlt 80 éve előtt tiszteleg. A múzeumban látható gyűjtemény több évtizedes munka eredményeként jött össze. Rick Treworgy készen áll a nyugdíjba vonulásra, kollekcióját pedig árverés útján kívánja tovább örökíteni.

árverésre váró autók

A gyűjteményben a Chevrolet Corvette modell mind a nyolc generációja szerepet kap, az 1954-es Chevrolet Corvette Roadster C1-től az 1975-ös Corvette Convertible C3-on át a 2020-as Corvette Z51-ig. A Corvette modelleken kívül akad még bőven csemege a klasszikus General Motors izomautók rajongói számára. Treworgy gyűjteményében Camaro, Pontiac GTO, El Camino, Oldsmobile 442 is szerepel, valamint egy rendkívül ritka 1965-ös Chevrolet Chevelle Z16, illetve néhány GM pick-up is kalapács alá kerül az árverésen, melyet január 22-én és 23-án rendeznek.

árverésre váró autók

A liciteket a virtuális térben, a Mecum weboldalán lehet leadni. Egyelőre egyik modellen sincs foglaló, úgyhogy szabad a vásár, Corvette-fanok!

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

1963 Chevrolet Corvette C2 Sting Ray, kék, oldalnézet, balról, RM Sotheby’s
2018. november 30.
Az amerikai izomautók egyik legikonikusabb példánya az 1963-as Chevrolet Corvette. Korának legsikeresebb és legnépszerűbb sportautója volt, egy oldtimer-gyűjtemény sem lehet teljes nélküle
1987 Buick Grand National, Buick GNX, matt fekete, elölnézet, oldalnézet, balról döntve, alulnézet
2020. január 11.
A XX. században a General Motors divíziói számos nagyszerű autóval gazdagították az amerikai utakat, melyek nagy hatással voltak az cégcsoport fejlődésére. Ma közülük ismerhetsz meg tízet!

További hírek