Az emberiség legcsúnyább Ferrari Enzo replikája

Szabó Balázs újságíró
Közzétéve:
2020-09-01, 13:23

Egy Ferrari, ami nem is igazán az olasz márka egyik emblematikus típusa, sokkal inkább egy Pontiac Fiero.

A Ferrari Enzo mindenki számára egy különleges sportautó, amit az olasz márka még 2002-ben kezdett el gyártani. A típus egy kultikus autó lett, és nyilván méltó emlék a márkát alapító Enzo Ferrari számára is. A Cars & Bids online aukciós oldal egy 1986-os Pontiac Fierót kezdett el hirdetni, azonban amikor meglátja az ember a hirdetéshez kapcsolódó képeket, különös meglepetésben lehet része. Viszont mielőtt megörülnél annak, hogy ez egy Ferrari mindössze 4 500 dollárért (1,3 millió forint), ki kell hogy ábrándítsalak. Ez egy nagyon csúnyán átalakított Fiero.

Ferrari Enzo replika elölről garázsok előtt

Az egyedülálló alkotás ellenben sokaknak olyannyira megtetszett, hogy még maga Jay Leno is bemutatta a Jay Leno’s Garage (Jay Leno Garázsa) televíziós műsorban. A karosszériára egy nagyon érdekesen illeszkedő Ferrari Enzo másolat, ami egyébként még a legcsúnyább autóknak járó „Concours d'Lemons Worst in Show" díjat is elnyerte.

Ferrari Enzo replika belseje

Motorján egy V12-es burkolat található, de ez közel se azt jelenti, hogy az is lapul alatta. Igazság szerint benne hagyták a Fiero 2,6 literes, V6-os motorját, ami 140 lóerő leadására képes. Belső tere viszont egyáltalán nem lett a Ferrari mintájára átalakítva, így a nagyon egyszerű felszereltséghez mindössze egy rádió tesz hozzá.

Ferrari Enzo replika hátulról féloldalról

Ha ez még nem lett volna elég, a tulajdonosa szerint a baj vele az, hogy nem működik se az irányjelző, se a fényszóró, se a hátsó lámpák. Továbbá a legutóbbi emissziós teszten is megbukott. A hirdetés szerint körülbelül 238 000 km-t futott az autó, amit az eladó szívesen ajánl bárki számára.

Az árverés szeptember 3-án zárul.

Ha valódi Ferrarira vágysz, akkor itt egy videó kedvcsinálónak.

Kapcsolódó írások

BMW M6 a Nürburgringen, félig előlről
2020. szeptember 01.
Hatalmas előzések a Zöld Pokolban egy olyan autóval, amivel mindannyian szívesen vállalnánk néhány kört.
McLaren F1 a levegőben
2018. november 30.
A 90-es évek legendája feltöltés nélkül utasította maga mögé a világot, 627 lóerős motorja és pihekönnyű kasztnija lehetővé tette a hihetetlen rekorddöntést!

További hírek