A Ferrari Enzo mindenki számára egy különleges sportautó, amit az olasz márka még 2002-ben kezdett el gyártani. A típus egy kultikus autó lett, és nyilván méltó emlék a márkát alapító Enzo Ferrari számára is. A Cars & Bids online aukciós oldal egy 1986-os Pontiac Fierót kezdett el hirdetni, azonban amikor meglátja az ember a hirdetéshez kapcsolódó képeket, különös meglepetésben lehet része. Viszont mielőtt megörülnél annak, hogy ez egy Ferrari mindössze 4 500 dollárért (1,3 millió forint), ki kell hogy ábrándítsalak. Ez egy nagyon csúnyán átalakított Fiero.

Az egyedülálló alkotás ellenben sokaknak olyannyira megtetszett, hogy még maga Jay Leno is bemutatta a Jay Leno’s Garage (Jay Leno Garázsa) televíziós műsorban. A karosszériára egy nagyon érdekesen illeszkedő Ferrari Enzo másolat, ami egyébként még a legcsúnyább autóknak járó „Concours d'Lemons Worst in Show" díjat is elnyerte.

Motorján egy V12-es burkolat található, de ez közel se azt jelenti, hogy az is lapul alatta. Igazság szerint benne hagyták a Fiero 2,6 literes, V6-os motorját, ami 140 lóerő leadására képes. Belső tere viszont egyáltalán nem lett a Ferrari mintájára átalakítva, így a nagyon egyszerű felszereltséghez mindössze egy rádió tesz hozzá.

Ha ez még nem lett volna elég, a tulajdonosa szerint a baj vele az, hogy nem működik se az irányjelző, se a fényszóró, se a hátsó lámpák. Továbbá a legutóbbi emissziós teszten is megbukott. A hirdetés szerint körülbelül 238 000 km-t futott az autó, amit az eladó szívesen ajánl bárki számára.

Az árverés szeptember 3-án zárul.

Ha valódi Ferrarira vágysz, akkor itt egy videó kedvcsinálónak.