Egy brit lány a lehető legrövidebb úton szeretett volna eljutni a kitűzött célállomásra, ezért az élete kockáztatásával keresztülvágott az M60-as autópálya egyik legforgalmasabb szakaszán Bredbury környékén.

Felelőtlen biciklis

A bringás konkrétan négy sávon ment át, a húszas éveiben járó fiatal figyelmen kívül hagyta a biztonsági táblákat és a forgalomtól elzárt területen is keresztülvágtatott. Egészen döbbenetes, de még arra sem vette a fáradtságot, hogy indulás előtt felvegyen egy biciklis bukósisakot. Szerencsére az autósok észnél voltak, így a bringás élve megúszta a kalandot, nem gázolták halálra.

A felelőtlen biciklis menet közben folyamatosan integetett a jobb kezével, mindeninek megköszönte, hogy lelassítottak az ő kedvéért. A bringásról felvétel is készült egy fedélzeti kamera jóvoltából.

„Hihetetlen volt az egész, még most sem találok szavakat a dologra. Megfagyott a vér az ereimben, amikor a lány elhaladt előttem. A szemem sarkából vettem észre, hogy jobbról valami vagy valaki közeledik az autóm felé, ezért automatikusan lassítani kezdtem. Aztán felbukkant a biciklis, akire rákiáltottam hangosan, hogy térjen észhez. Felém sem fordította a fejét, csak integetett a kezével. Be volt dugva a füle, zenét hallgatott, miközben az életével játszott az autópálya kellős közepén” – nyilatkozta a felvételt készítő szemtanú.