A BMW i3-ak járőrkocsiként nem alkottak maradandót

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-01-28, 13:38

A bajor villanyautók nem igazán alkalmasak a bűnüldözésre.

A német, egészen pontosan a bajor zsaruk felhívták a feletteseik figyelmét arra, hogy a néhány éve beszerzett BMW i3-ak egyszerűen nem alkalmasak a klasszikus járőrözési feladatokra.

A bajor rendőrök még 2015 őszén zsákoltak be néhány BMW i3-at, amelyek aztán három városban, Münchenben, Nürnbergben és Augsburgban álltak szolgálatba. A rendőrök aranyosnak találták a villanyautókat, amelyek kétségtelenül környezetbarátabbnak bizonyultak, mint a belső égésű motorokkal felszerelt társaik, de komoly akciók lebonyolításánál nem jöhettek szóba.

A járőrök elsősorban azt kifogásolták, hogy az i3 hatótávolsága mindössze 160 kilométer, és a 6-8 órás töltési idővel sem voltak kibékülve. Emellett a kevés pakolható hely, a kicsi teherbírás és az autó kis mérete is zavarta a rendőröket. Azt ugyanakkor elismerték a nyomozók, hogy a villanyautók forgalomszabályozásra, vagy kisebb nyomozási feladatok elvégzésére alkalmasak lehetnek. Vagyis elképzelhető, hogy a rendőrautó-flottából nem lesznek végleg száműzve.

Kapcsolódó írások

2018. december 04.
Persze a kérdés csak elméleti, a BMW i8 rendőrautó csak tanulmányként létezik, de elég mutatósra sikerült
Honda e
2021. január 27.
Szépen lassan, de kúsznak lejjebb a villanyautók árai. Ez most a 15 legolcsóbb itthon.

További hírek