Az eredetileg az Egyesült Királyságban lévő Prestonból származó Jodie Rigby egy munka miatt Dubajba költözött, ezért úgy döntött, megválna Mercedes-Benz kabriójától. Az angol hölgy a Facebook piacterén tette közzé a hirdetését, amelyre szép számmal érkeztek jelentkezők.

„Nagyon hirtelen költöztem Prestonból Dubajba, így nem volt lehetőségem profi fotókat készíteni az autóról. A rendelkezésemre álló képeken én is szerepelek, valamint az autón lévő MS 11 SXY különleges rendszámtábla, ami egyébként nem eladó. A hirdetésem 18 ezer megtekintésig jutott, több mint 200 üzenetet kaptam, kizárólag férfiaktól. Egy-két kivételtől eltekintve az autó mellé engem is meg akartak venni. Az egyik érdeklődő még édesanyám telefonszámát is felhívta, hogy randit kérjen tőlem” – mondta Jodie a Blog Preston weboldalnak.

Jodie többek között ezzel a képpel hirdette autóját – szerinte vállalhatatlanok azok az üzenetek, melyeket a férfiaktól kapott (Képaláírás)

Az angol hölgy szerint rendkívül fontos, hogy a nők ne tűrjék el az ehhez hasonló helyzetek, és bátran szólaljanak fel az őket ért zaklatással szemben.

„Az első néhány üzenet sokkhatásként ért. Ez is a szexuális zaklatás egyik formája? Volt olyan, aki 10 ezer fontot ajánlott értem, de akadt olyan is, aki engem vitt volna próbakörre a kocsim helyett. Elismerem, hogy a rólam készült képek eléggé kihívóak, ám ez nem jogosítja fel a férfiakat arra, hogy tárgyként kezeljenek” – tette hozzá Jodie.

Napjainkban az esélyegyenlőségért folytatott harc, illetve a hátrányos megkülönböztetés elleni küzdelem rendkívül nagy teret kap a médiában, a társadalmi életben. A hölgy szemszögéből nézve valóban zaklatásként értékelhető az a többszáz, szexuális tartalmú üzenet. Főleg a közösségi médiában jellemző az efféle viselkedés, ahol sokan kamuprofilok mögé bújva, az arcukat sem vállalva írogatnak mindenfélét.

A szóban forgó autó egyébként egy 2012-es Mercedes-Benz E-osztály, melyet Jodie 11 ezer fontért árul, ez az összeg forintba átszámítva 4,5 milliónak felel meg.