Eladósorba került egy 2019-es Alfa Romeo Disco Volante Spyder, ebből a modellből mindösszesen 7 példány létezik a világon. Konkrét vételárról még nem tudni, de biztos, hogy mélyen a zsebébe kell nyúlnia annak, aki haza akarja vinni az autót, amely éppen annyira egyedi, mint amennyire ritka.

Alfa Romeo Disco Volante Spyder oldalról

A 8C-alapú autó az 1952-es Alfa Romeo C52-es sportkocsi és a Disco Volante Coupé vonalait örökölte, 0,25-ös légellenállási együtthatója pedig a párját ritkítja. A különleges modell létrehozásában aktívan segédkezett a neves olasz karosszériaépítő-műhely, a Touring Superleggera.

Alfa Romeo Disco Volante Spyder hátulról

A Disco Volante Spyder tető helyett két eltávolítható, 3,5 kilogrammos szénszálas panelt kapott, hogy esős időben is lehessen a kocsival közlekedni. A sárvédők, a kerékjárati ívek a dicső múltat idézik fel (a jellegzetes hűtőráccsal egyetemben), míg a hatalmas hátsó diffúzor már a modernkori irányzatoknak felel meg. Az egyedi négykerekű speciális karosszériája alatt egy Alfa Romeo 8C Competizione-váz található.

Alfa Romeo Disco Volante Spyder utastere

A Disco Volante Spyder esetében nincs két egyforma színű példány, az eladóvá vált Spyder zöldre lett festve, mint látható. A kiválasztott színárnyalat az utastérben is markánsan fellelhető. A Touring Superleggera szakemberei az ülések közé emléktáblát is tettek, nehogy elfeledkezzen az ember arról, hogy milyen ritka autó került a birtokába.

Alfa Romeo Disco Volante Spyder utastere

A gépkocsi lelke egy 4,7 literes, V8-as motor, amely 444 lóerő és 480 Nm nyomaték leadására alkalmas. A hátsó kerekekhez egy hatfokozatú, kormányról is kapcsolható szekvenciális váltó kapcsolódik. A képeken megcsodálható Spyder 16 000 kilométert ment napjainkig, az abroncsokat és a fékeket nemrég cserélték ki, azok vadiújnak számítanak. Konkrét vételárat még nem mondott az eladó, Niki Hasler, de biztos, hogy nagyon sok pénzt kell majd letenni az asztalra az autóért cserébe.