Eladóvá vált egy Alfa Romeo, melyből csak 7 darab készült

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2021-01-14, 11:17

Nagyon ritka ez az olasz masina.

Eladósorba került egy 2019-es Alfa Romeo Disco Volante Spyder, ebből a modellből mindösszesen 7 példány létezik a világon. Konkrét vételárról még nem tudni, de biztos, hogy mélyen a zsebébe kell nyúlnia annak, aki haza akarja vinni az autót, amely éppen annyira egyedi, mint amennyire ritka.

Alfa Romeo Disco Volante Spyder oldalról

A 8C-alapú autó az 1952-es Alfa Romeo C52-es sportkocsi és a Disco Volante Coupé vonalait örökölte, 0,25-ös légellenállási együtthatója pedig a párját ritkítja. A különleges modell létrehozásában aktívan segédkezett a neves olasz karosszériaépítő-műhely, a Touring Superleggera.

Alfa Romeo Disco Volante Spyder hátulról

A Disco Volante Spyder tető helyett két eltávolítható, 3,5 kilogrammos szénszálas panelt kapott, hogy esős időben is lehessen a kocsival közlekedni. A sárvédők, a kerékjárati ívek a dicső múltat idézik fel (a jellegzetes hűtőráccsal egyetemben), míg a hatalmas hátsó diffúzor már a modernkori irányzatoknak felel meg. Az egyedi négykerekű speciális karosszériája alatt egy Alfa Romeo 8C Competizione-váz található.

Alfa Romeo Disco Volante Spyder utastere

A Disco Volante Spyder esetében nincs két egyforma színű példány, az eladóvá vált Spyder zöldre lett festve, mint látható. A kiválasztott színárnyalat az utastérben is markánsan fellelhető. A Touring Superleggera szakemberei az ülések közé emléktáblát is tettek, nehogy elfeledkezzen az ember arról, hogy milyen ritka autó került a birtokába.

Alfa Romeo Disco Volante Spyder utastere

A gépkocsi lelke egy 4,7 literes, V8-as motor, amely 444 lóerő és 480 Nm nyomaték leadására alkalmas. A hátsó kerekekhez egy hatfokozatú, kormányról is kapcsolható szekvenciális váltó kapcsolódik. A képeken megcsodálható Spyder 16 000 kilométert ment napjainkig, az abroncsokat és a fékeket nemrég cserélték ki, azok vadiújnak számítanak. Konkrét vételárat még nem mondott az eladó, Niki Hasler, de biztos, hogy nagyon sok pénzt kell majd letenni az asztalra az autóért cserébe.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Az Üvegtigris 3 forgatásán használt Lada oldalról fotózva
2020. július 08.
Dunakeszin vár új gazdájára a 60 lóerős négykerekű.
Alfa Romeo
2020. november 07.
A Cuore Sportivo méltó képviselője ez az Alfa Romeo 164.

További hírek