Elon Musk: a profit és a költségcsökkentés a legfontosabb a Tesla számára

Közzétéve:
2020-12-04, 12:43

A Tesla egymást követő öt negyedévben produkált nyereséget, ám a vezérigazgató a jövő mutatói miatt aggódik.

Sikeres időszakot tudhat maga mögött a Tesla, ezzel együtt a vállalat vezérigazgatója, Elon Musk is. Az elektromos autógyártó zsinórban öt negyedévben produkált nyereséget, ami különösen figyelemreméltó a megpróbáltatásokkal teli 2020-as esztendőben.

Az Electrek birtokába került egy belső email, melyben a Tesla vezérigazgatója kifejti a vállalat dolgozói számára, hogy a profit és a költségcsökkentés a legfontosabb. Elon Musk főleg a jövőbeni nyereség miatt aggódik.

„Ha a konkrét nyereségességünket vizsgáljuk, az nagyon alacsonyan van, az elmúlt évben mindössze 1%-os volt. A befektetők nagyon bíznak bennünk, hogy képesek leszünk profitot termelni a jövőben. Ha ezzel kapcsolatban bármilyen kétségük támad, a tőzsdei eredményünk kártyavárként fog összeomlani” - szerepel a kiszivárgott üzenetben.

Elon Musk

Musk világossá tette a vállalat munkavállalói számára, hogy mindenkinek a költségcsökkentés elősegítésén kell dolgoznia. Amikor a vezérigazgató legutóbb hasonlókat mondott, a média találgatni kezdett, hogy vajon kevesebb WC-papírt kell-e használniuk az alkalmazottaknak? Nos, Elon Musk nem egészen erre gondolt. A cégnek hatékonynak kell lennie, amihez sok apró, költségcsökkentésre vonatkozó ötletre van szükség.

„Ez egy nehéz játszma. Hasznos ötletek ezreire van szükségünk, hogy fejlesszük a gyártási folyamatainak, egyszerűsítsük a tervezést, miközben növeljük a minőséget és a lehetőségeink tárházát. A leghasznosabb az lenne, ha egyszerre 5 dollárt tudnánk megtakarítani, ám ez a történet inkább megspórolt centekről fog szólni” -  fogalmazott Elon Musk.

Érdemes lesz megfigyelni, hogyan reagálnak majd a Tesla-rajongók és szkeptikusok erre a hírre. Az egyik vélemény az lehet, hogy Elon Musk helyesen cselekszik, amikor próbálja jó irányba terelni a cég dolgozóit. A másik vélekedést osztók akár azt is vizionálhatják, hogy a Tesla a csőd szélére került. A konkrét számokat kedvelőknek a Tesla negyedik negyedéves mutatói szolgáltatnak majd valódi információt.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

A Tesla Motors története
2017. január 25.
Minden autógyárnak megvan a maga kis története, de nincs még egy olyan, amelyik úgy és annyira változtatta meg a világot, mint a Tesla
Elképesztő lett a legújabb Tesla
2017. november 17.
Elon Musk bemutatta a Tesla legújabb gyermekeit és nem okozott csalódást. A Tesla Roadster elképesztő teljesítményre képes. A gyártó kamionjáról is lehullt a lepel.

További hírek