Ettől lehidalsz: ez a pickup képes a vízen járni!

Közzétéve:
2020-11-20, 04:37

Ha a híradóban bemondják, hogy egy férfi autójával a Mexikói-öbölbe hajtott, annak általában rossz vége szokott lenni. Ez a történet azonban máshogyan alakult.

Örült kalandra vállalkozott egy floridai Monstermax Pickup tulajdonosa. Az amerikai férfi a fejébe vette, hogy vízre viszi a gigantikus járművet. A Monstermax Pickup egy nyolckerekű monstrum, a kerekek mozgása pedig elegendő felhajtóerőt generál ahhoz, hogy az autó a felszínen maradjon.

A kísérlet nem kezdődik túl jól, a kikötőben ugyanis nem mindenki lelkesedett az ötletért. A rendőrség értesítésével próbálták megakadályozni a fiatal férfi mutatványát, még a helyi sheriff is a helyszínre látogatott, hogy szemügyre vegye az eseményeket. Szerencsére megfelelően pozitívan állt a dolgokhoz, azt állítva, hogy ehhez hasonlót még ő sem látott. Egyébként nincs a projektben semmi törvénytelen, a Monstermax ugyanis bejegyzett vízijárműként van nyilvántartva.

A vízre eresztést követően a Monstermax megkezdte útját az óceánban. A hatalmas monstrum nem ment túl gyorsan, ám nem is ez volt a legfontosabb ebben az esetben.

Egy ekkora pickup az óceánban még az amerikai partok mentén is komoly látványosságnak számít. A helyi hatóságok mellett a partiőrséget és a környezetvédőket is érdekelte a mutatvány. A videóban egy fekete helikopter is feltűnik, a környéken közlekedő hajókról pedig készülnek a kiváló felvételek a pickupról.

A hídon túlhaladva a jármű már hivatalosan elérte a Mexikói-öböl területét, a Monstermax így megkezdte útját a szárazföld felé. A visszafelé vezető úton a sofőr majdnem nekiütközött a híd egyik tartóoszlopának. Végül a kikötéshez is rendkívül precíz mozdulatok kellettek, ám sikerült szerencsésen lezárni a nem mindennapi vízikalandot. A Monstermax tulajdonosát a jármű regisztrációjának hiányossága miatt nagyjából 21 000 forintnak megfelelő összegre büntették. Hát gyerekek, én azt mondom, ennyi pénzt simán megért ez a kaland!

Kapcsolódó írások

1984 Ford Bronco XLT, barna SUV, elölnézet, oldalnézet, balról
2019. szeptember 14.
1980-ban mutatkozott be a Ford Bronco harmadik generációja. Az évek múlásával több apró módosításon esett át, de a széria csak 1984-ben nyerte el legmarkánsabb jellegzetességeit
1965 Mercury M-100, piros, pickup, elölnézet, oldalnézet, jobbról, RM Sotheby’s
2019. december 26.
1965-ben a Mercury kanadai divíziója bemutatta a 4. generációs M-100-as pickup átdolgozott változatát. A kistehert csak Kanadában értékesítették, ami sokban egyezett a vele kortárs Ford F-100-assal

További hírek