A Garage 54 csapata már számtalan érdekes tesztet hajtott végre különböző Ladákkal, elég csak arra az esetre gondolni, amikor átlátszó szelepfedélen át figyelték meg, hogyan áramlik az olaj.

Most egy 2101-es Ladának estek neki, és egyre több lendkereket szereltek bele. Először csak egy darab extra lendkereket alkalmaztak. Ekkor a motor nehezebben pörgött fel, valamint lefele is lassabban „haladt” a fordulatszám. Amikor már három lendkerék volt fent, még nehezebben pörgött fel a motor többek közt a súlytöbbletnek köszönhetően, de az izgalmak csak ezután kezdődtek.

Négy lendkerékkel már 28 kiló körüli a terhelés, ez pedig meg is teszi a hatását. Az ezerkettes motorja is kicsit jobban kezd vibrálni, a fordulatszám felpörgetése pedig rendkívül sok időbe telik.

Az utlolsó lendkerék felszerelésekor a váltót is odébb kellett tenni, így a kardántengelyt is megrövidítették. Ezután pedig egy tesztkörre is elvitték a kocsit, ahol meglepően jól viselkedett. Nem akart szétesni, és még a havas terep ellenére is elboldogult. Amikor leveszi a sofőr a lábát a gázról, a motor főtengelye még egy jó ideig ugyanúgy pörög tovább, nem tapasztalt jelentősebb motorféket. Egészen harmadik sebességig felpakolja, miközben gyermeki öröm tükröződik az arcán.