Nem ez az első eset, hogy a „tudomány” érdekében valami őrültségbe fog a Garage54 gárdája. Sokszor szembesülnek azzal a jelenséggel, hogy az orosz autósok a kerékagy porvédő kupakja nélkül közlekednek, ezzel pedig komoly megpróbáltatásnak teszik ki a kerékcsapágyat. Ilyenkor ugyanis a por és egyéb szennyeződések könnyebben bejuthatnak rendszerbe, ezzel rontva az alkatrész kenését és rövidítve annak élettartamát.

Éppen ezért kipróbálták, mi történik akkor, ha alaposan átmossák a csapágyat, ezzel szinte teljesen megszüntetve annak kenését. A tesztalanyul szolgáló Lada másik első kerékcsapágyát pedig olyan kínzásnak vetették alá, hogy az előírtnál jóval nagyobb nyomatékkal húzták meg indulás előtt. Így vágtak neki a tesztpályának, az út során néha megálltak és megmérték a csapágyak hőmérsékletét.

Eleinte a vártnál kevésbé forrósodtak fel ezek az alkatrészek, ám néhány kilométer megtétele után a kenés nélküli csapágy túlhevült, majd pedig szétcsattintotta magát, ezzel együtt többek közt a féktrácsát is.

Ha érdekel, hogyan állít talpra Márk kollégánk egy 2102 kombi Ladát a restaurálás során, akkor ezt a bemutatót se hagyd ki!