A legtöbb hírességhez hasonlóan George Clooney is szereti a gyors járműveket, az autókért és a motorkerékpárokért is rajong az 60 éves színész, aki mellesleg még a robogókat is kedveli.  Az autógyűjteményére semmiképpen sem lehet rásütni a hétköznapi jelzőt.

George Clooney
Kép: Vera Anderson / Wirelmage / Getty Images

Mint említettem, Clooney a motorokért is odavan, de a motorozást mostanság hanyagolja. Erre jó oka van, 2018-ban ugyanis közlekedési baleset érte Szardínián, Olaszországban. A híres színész a motorjával közlekedett, amikor összeütközött egy autóval. A csattanás rögzítve lett egy biztonsági kamera által, amit most te is megtekinthetsz.

Clooney a baleset után kórházba került, de nem sokkal később kiengedték. A hollywoodi csillag a kellemetlen incidens után pénzzé tette a motorját, a kétkerekűért kapott összeget jótékony célokra ajánlotta fel. Tavaly a balesetről is nyilatkozott, méghozzá kendezőtlenül.

„112 km/órával hajtottam bele az autóba, rettenetes volt. Kirepültem a cipömből, rémesen nagyot csattantam. Betörtem a kocsi szélvédőjét fejjel, a sisakom kettétört, azt hittem, hogy a nyakamnak lőttek. 40 év motorozás után úgy döntöttem, hogy egy ideig nem pattanok nyeregbe.”

A háromszoros Golden Globe-díjas színész tehát a motorozást most ignorálja, de az autók iránti szenvedélye mit sem csorbult az évek alatt. Más celebektől eltérően nem szórja két kézzel a pénzt, ha gépkocsikról van szó, csak azt a modellt veszi meg, ami tényleg nagyon elnyeri a tetszését. Lássuk tehát, mely autók állnak a legközelebb Clooney szívéhez!

Chevrolet Corvette V8 C1 convertible (1959)

Ezt az autót anno Clooney édesapja, Nick vásárolta újonnan a szalonból, saját bevallása szerint azért, hogy bevágódjon a csajoknál (nem volt rossz terv). A fia is sokszor vezette a kétüléses sportkocsit, amelyet egy 4,6 literes erőforrás repít előre, ami 290 lóerő leadására képes.

Tango T600 EV

Ez a meglehetősen furcsán kinéző autó talán nem is létezne, ha Rick Woodbury agyvize nem forrt volna fel 1982-ben Los Angelesben, miközben egy óriási dugóban ücsörgött. Woodbury úgy látta, hogy ha ugyanolyan magas, de jóval keskenyebb autókat gyártanának az emberek, akkor egyszerre két jármű is elférne egy sávban, ergo a nagyobb közlekedési csomópontok forgalomáteresztő képessége is javulna.

20 évvel később elkészült a 99 cm széles és 2,6 méter hosszú Tango, az a szénszálas, kétüléses gépjármű, amely mindössze 4 másodperc alatt képes felgyorsulni 100 kilométer/órára (a végsebessége 240 kilométer/óra). Ezek a zsebrakéták jó drágák voltak, az első modellek 85 000 dollárba kerültek. Egyet tippelhetsz, hogy ki vette meg az első Tangót…

Tesla ‘Signature 100’ Roadster (2008)

Clooney az elsők között vehette át a Tesla Roadsterét. Később a színész azt mondta, hogy szimpatikus neki a márka, de a saját Roadsterével nem volt megelégedve, állítása szerint a villanyautó sokszor cserbenhagyta. A kocsit végül 99 000 ezer dollárért tudta eladni, a befolyt összeget jótékony célra ajánlotta fel, pont úgy, mint a motorja esetében. Szóval a Tesla Roadstertől nem dobott egy hátast Clooney, de talán egy nap úgy dönt, hogy vesz magának egy másikat, ami majd talán a szívéhez is nő.

Lexus LS (2012)

Clooney a japán prémiumokat is kedveli, így egy Lexus LS is áll a garázsában. A színészről és LS-éről ezen a linken nézhetsz képet.

Lexus LS
A kép illusztráció (Forrás: Junko Kimura / Getty Images)

Porsche 911 Carrera 2 (964) Speedster (1993)

Ebből a modellből mindössze 931-et gyártott a Porsche 1992 és 1994 között, a 931 kabrióból pedig 427 jutott el az Egyesült Államokba. A Porsche 911 harmadik generációjánál (melyet a 964-es számmal jelölnek, nem összetévesztendő a 993-as szériával) megjelent a 959-nél megismert elektronikusan vezérelt összkerékhajtás. A 964-es alapmotorja egyébként a 3,6 literes, hathengeres boxer volt. A pletykák szerint Clooney neje, Amal Alamuddin születésnapi ajándék gyanánt vásárolt a férjének egy limitált szériás Porsche 911 GT3 RS-t. A hírt illik fenntartásokkal kezelni, mert más források úgy tudják, hogy Clooney nem kapott ilyen autót.