2024. január 03. | 01:03

Sokan nem bajlódnak azzal, hogy kikeressék, pontosan hogyan is kell leírni az általuk eladásra kínált járművek típusát.

A mai menü: Fiat Tepertő” - kezdi videóját egy erős felütéssel egy magyar vlogger a TikTokon. A hirdetés nemrég valóban megtalálható volt a Facebook Marketplacen, amiről egyrészt képernyőképet is mutat Baranyai Barna, másrészt aki rákeres, a Google-ben megtalálja a Fiat Tepertő nyomait. Maga az ajánlat azonban sajnos már nem aktív, minden bizonnyal kapós volt az ínyencség.

A Fiat Seicento sokak számára túl bonyolultnak bizonyul. Egy füzesabonyi hirdető fonetikusan Cejcsentónak írta, de a vlogger talált 60 ezerért egy 1996-os Fiat Sejcsettót is. Rendkívül praktikus módon ennek a rendszámtábláját egy konyharuhával takarták ki, hogy ne kelljen képszerkesztő programokkal vesződni.

A Marketplace kínálatában szerepel egy 100 ezer forintért megvásárolható gyöngyösi Senceto S valamint egy tassi Scancento, ami 60 ezerért vihető. Kihagyhatatlan vételnek tűnik a 75 forintért kínált Scentanto is, amit valószínűleg persze nem adnak oda ilyen olcsón, a hirdető minden bizonnyal csupán a listán szeretett volna előre kerülni ezzel a trükkel.

A Seicento névváltozatai között található Scuntento, Sceinto és Sejdicsi is. Már-már trollkodásnak tűnik az 1s1eicentó, a különleges modellért 500 ezer forintot kérnek 50 ezer forint árkedvezményt követően.

A Fiat egykoron szeretett a magyarok számára bonyolult neveket adni járgányainak. A Cinquecento helyes változatát is kevesen alkalmazzák az online piactereken.

Helyette lehet kapni Cinpacsentót, Chintochentót és Csikoventót is. Ugyancsak található a Marketplace kínálatában Csincsento, sőt, még Vincecento vízszivattyú is.

A vloggernek nem ez az egyetlen autós tartalma. Korábban készített már hasonló összeállításokat, ezt egy nézője kérésére készítette.

@barnabaranyai Válasz @Balog-Bordás Petra részére | aszondták rég volt autós 🤌🏼🤌🏼🤌🏼🍕🧑‍🍳 | #antinegatív #baranyaibarna #fiat #cimquecento #seicento #márketplész ♬ eredeti hang - Baranyai Barna