Fogházat kapott a két ember halálát okozó román sofőr

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-09-10, 11:17

Az M3-as autópálya hajdú-bihari szakaszán történt a halálos baleset.

A Hajdúböszörményi Járásbíróság 1 év 10 hónap végrehajtható fogházbüntetésre ítélte és három évre eltiltotta a közúti járművezetéstől azt a román férfit, aki miatt 2018 májusában két ember meghalt az M3-as autópályán.

Sérült autó körül helyszínelnek a magyar rendőrök

A tempomatot használó 33 éves férfi 2018. május 25-én este 20.20 körül az M3-as autópályán Budapest felől Nyíregyháza irányába haladt a személygépkocsijával 136 kilométeres óránkénti sebességgel, olvasható a vádiratban. A sofőr menet közben levette a szemét az útról, a rádióadók közötti keresgélés terelte el a figyelmét a vezetésről. Azt is elmondták, hogy az időjárási és a látási viszonyok a közlekedést negatívan nem befolyásolták aznap este.

A sztráda hajdú-bihari szakaszán a román férfi autója utolérte az előtte csak 90-95 kilométeres óránkénti sebességgel haladó gépkocsit, és hátulról nekiütközött annak. A baleset következtében a vétlen gépjármű hátsó ülésén utazó két ember meghalt, további két sértettnek pedig többszörös csonttöréses sérülései keletkeztek. A balesetet okozó járművezető és a vétlen sofőr nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

„Az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett, így az ügy a Debreceni Törvényszék elé kerül” – nyilatkozta az ítélethirdetés után a Debreceni Törvényszék szóvivője, Dobó Dénes.

 

Kapcsolódó írások

Összetört autó az M3-as autópályán
2020. február 07.
Öt jármű ütközött Kál közelében péntek hajnalban.
Házilag barkácsolt szerkezettel vontatott autó
2019. augusztus 02.
Tiszaújváros közelében kellett megállnia.

További hírek