A négykerék-meghajtású, 310 lóerős motorral rendelkező Audi S3 nem egy lassú autó. Ugyanez elmondható a vadonatúj 2020-as, illetve az előző generációs 2017-es modellről is. A Carwow YouTube-csatornájára feltöltött videóban gyorsulási versenyen mérték fel a két Audi teljesítőképességét.

A felvételen szereplő autók között rengeteg a hasonlóság, mindkettőben 2 literes turbómotor dolgozik, valamint a váltó is megegyezik. A különbség azonban a tömeg tekintetében jelentős, hiszen a 2020-as kiadás 1575, a 2017-es változat 1445 kilogrammot nyom. Ez részben az új autóban lévő részecskeszűrőnek is köszönhető. Lehetséges, hogy ezzel el is dőlt a gyorsulási verseny végeredménye?

A videóban összesen három verseny zajlik, ezek közül az egyikben álló helyzetből indulnak, a másik kettő pedig repülőrajtos. A küzdelem rendkívül szoros, ám végül az új Audi kerül ki győztesen, a nagyobb tömegéből származó hátrány ellenére.

Ennek az érdekesnek mondható végkifejletnek számos különböző oka lehet. Egy ilyen kiélezett versenyben néhány apró tényezővel lehet némi előnyre szert tenni. A különbség jelentkezhet akár az abroncsokban uralkodó nyomásban, vagy a felhasznált üzemanyag minőségében. A Carwow videójának következtése szerint, a részecskeszűrő miatt keletkezett hátrány kiegyenlítése érdekében az Audi a 2020-as modell motorját nagyobb átlagteljesítmény leadására hangolta.