2023. október 10. | 12:03

Nagyon cseles volt egy brit gyorshajtó azért, hogy ne tudják megbírságolni, pechjére azonban megállították a rendőrök.

Sokan sokféleképp próbálnak kibújni a törvény kezei közül. Főleg a gyorshajtók szeretnek trükközni detektorokkal, blokkolókkal, de régebben a visszapillantóra akasztott CD is nagy sláger volt.

Egy brit autós utóbbihoz hasonló módszert talált ki, csak épp biztosra ment a tekintetben is, hogy senki ne tudja beazonosítani a rendszáma alapján. Nem, nem vette le egyik hatósági jelzését sem, ennél cselesebb volt.

A sofőr ugyanis valódi leveleket ragasztott az első és hátsó rendszámtábláira egyaránt. Természetesen mindkét azonosítón ugyanazt a karaktert takarta ki, így lényegében beazonosíthatatlanná téve magát.

Terve egész addig működött, míg egy gyorshajtást követően félre nem állították, ahol rögtön kiderült, hogy a leveleket bizony nem a szél fújta oda, ahová feltapadtak. Kétoldalú ragasztószalaggal gondoskodott arról, hogy véletlenül se essenek le helyükről.

A nem mindennapi cselekedet láttán a sokat megtapasztalt rendőröknek is leesett az álla, így fel is töltötték a helyszínen készített két fotót a Surrey RoadSafe Twitter fiókhoz, amely a délkelet-angliai Surrey megye rendfenntartásáért felelős rendőrség - Surrey Police - és a SurreyNews média közösen működtetett felülete.

A tettes mutatványát 100 angol fontos (aktuális árfolyamon 44 800 forintos) csekkel jutalmazták - darabonként -, míg gyorshajtása feljelentést ért, így az általa befizetendő végösszeg várhatóan még emelkedni fog.

Egyébként nem az angol „bűvész” volt az első, aki hasonló trükkel próbálkozott, bár azt a faleveles takarást gombnyomásra lehetett működtetni. Kis hazánkban általában máshonnan származó rendszám felhelyezésével vagy a táblák teljes eltüntetésével próbálkoznak a furfangos állampolgárok.

 

 

Depositphotos