csütörtök - 2022. October 06.
19.5 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 675 Ft
100 702 Ft
D 760 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Így muzsikálnak a műanyagból kimunkált dugattyúk – VIDEÓ

Érdekes, de a Volga így üzemképes...egy ideig.

Az orosz Garage 54 csapata újabb érdekes projekttel állt elő, most arra voltak kíváncsiak, hogy egy Volga képes-e műanyag dugattyúkkal üzemelni. Ehhez ki kellett választani egy olyan műanyagot, amely elviekben viszonylag jól bírja a hőterhelést, valamint a súrlódást is képes elviselni egy bizonyos szintig.

A folyamat a dugattyúk kimunkálásával kezdődött, az esztergálás után pedig beépítették a motorba az új, műanyag dugattyúkat. A rendszert feltöltötték olajjal, majd megpróbálták beindítani a motort.

Némi noszogatás után sikerült is, ám kiderült, hogy nem megfelelő a gyújtási sorrend. A hiba orvoslását követően már szépen járt mind a négy henger, de ez csak rövid ideig tartott, hiszen a műanyag túlmelegedése után beállt a dugattyú, mint a szög.

A rendszer lehűlését követően újra beindították, és magasabb fordulatokat is kipróbáltak, a vége pedig ugyanaz lett. Nem szedték egyből szét a motort, addig akarták újra és újra beindítani, amíg már nem volt hajlandó ezt megtenni. Egy idő után el is jött ez a pont, így szét is kapták.

A látványra számítani lehetett, mindegyik műanyag dugattyú meg volt égve, különböző deformációkat szenvedtek. A dugattyúgyűrűk sem maradtak épségben, érdekes látványt nyújtott ez az egyveleg.

Ha szereted az orosz vasakat, akkor ezt a Lada 2101 bemutatót se hagyd ki!

Garage 54

  • Címkék:

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!