Így nyomják ki a 36 éves Honda Accord szemét - VIDEÓ

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2021-01-11, 12:55

Indítsd el a videót, és sírj be a gyönyörtől!

1985-ben megszületett a harmadik generációs Honda Accord, ami ugyan nem sokban különbözött az eggyel korábbi generációt képviselő Accordtól, viszont a maga idejében hatalmas ásznak számított, nem véletlenül kapta meg az Év Autója-díjat Japánban ugyanabban az évben, amikor kijött a piacra.

1985-ös Honda Accord utastere a sofőr szemszögéből

A harmadik generációs Accord többféle karosszériatípussal és motorválasztékkal volt kapható, létezik belőle kupé, ferdehátú (hatchback), szedán és shooting brake kivitel is. Az alább megtekinthető videóban egy szedán verzió csodálható meg, amely eléri a gyártó által megadott végsebességet a német Autobahn sebességkorlátozásoktól mentes szakaszain.

Az automata sebességváltóval szerelt 115 lóerős Honda egy ponton 190 km/órás tempóval hasított a sztrádán, a sokkal fiatalabb autókban ülő sofőrök némelyike meg is lepődhetett, amikor elhúzott mellettük a legendás japán autó, amelyben egyébként egy 2,0 literes szívó benzinmotor dolgozik rendületlenül. A kilométer-számlálóra rápillantva láthatjuk, hogy közel négy évtized alatt közel 160 000 kilométert ment ez az Accord.

A modernebb Honda Accord végsebessége 240-250 kilométer/óra körül mozog, a közelmúltban gyártott példányokat 2,0 literes turbós motorokkal szerelik a japánok, ezek az erőforrások 252 lóerő és 370 Nm nyomaték leadására képesek. Félelmetes látni az Accord példáján keresztül, hogy pár évtized alatt mekkora fejlődésen ment át az autóipar.

Kapcsolódó írások

Elon Musk áll a betört ablakú Tesla Cybertruck előtt
2019. november 25.
A bemutató előtti próbán minden simán ment.
Forgalmi dugó Amerikában
2019. december 03.
Most azért volt miért sajnálni a jenkiket.

További hírek