2022. május 20. | 17:07

Az átalakítás eredményéről szóló bemutató megtekinthető a Tiny House Listings YouTube csatornáján.

A koronavírus-járvány idején a szállodák zárva tartottak, így az utazások megszervezése nehézkessé vált. Napjainkban a szálláshelyek árainak emelkedése tart vissza sokakat a pihenéstől, így a lakóautók szerepe ismét felértékelődhet. A következőkben egy régi iskolabusz átalakításának történetét ismerheted meg.

A buszok belső terében bőven van hely az utazók és csomagjaik számára, így a lakótérré átalakítás logikus választásnak tűnik. A 2000 Blue Bird egykoron iskolásokat szállított, a 22 éves jármű most azonban az utazók kényelmét szolgálhatja.

Az egyik oldalon egy hosszú kanapé található, ami igény szerint ággyá alakítható. Mellett fiókos szekrény helyezkedik el, aminek a fedőlapján további tárgyakat lehet tárolni. A különböző méretű tárolórekeszek praktikus megoldást jelentenek. A szekrénnyel szemben van a konyha, ahol egy négyégős tűzhely nyújt lehetőséget a főzésre, alatta és mellett pedig további tárolási lehetőség került kialakításra. Szintén a konyhában találjuk a mosogatót, a fagyasztóval kombinált hűtőt, és a konyhapultot.

A hátsó rész döntő hányadát a hálószoba foglalja el, itt találjuk még a fürdőszobát, ami nem túl méretes, de a célnak megfelel. A busz tetején öt darab napelem helyezkedik el, ezek a jármű áramellátásához járulnak hozzá. A lakóautó egy 170 literes víztartállyal, és két szennyvíztartállyal van felszerelve. A masszív iskolabusz meghajtásáért egy 5,9 literes, Cummins dízelmotor felel.