Szeretem a Fatlace által készített interjúkat, mindig találnak egy olyan embert, akinek története bizonyítja, hogy az álmokat meg lehet élni, ad némi inspirációt a legkiégettebb időszakokban is. A legutolsó kedvencem Jon Siballal készült, aki világhírű illusztrátor és dizájner, aki nem mindennapi autókat alkotott.

Jon Sibal automotív munkája egy Tesla koncepción

Fatlace riporter: Mondj valamit magadról, amit érdemes lehet tudni:

J. S.: A nevem Jon Sibal, automotív dizájner és képregényművész vagyok. Észak-Kaliforniában élek és tevékenykedem.

Jon Sibal munkája, Honda NSX-en.

Fatlace riporter: Hogy fogalmaznád meg az alapvíziódat, célodat a saját munkádon belül?

Jon Sibal: A brandem legfőbb célja, hogy mindent kreativitással és élettel töltsünk fel. A képzeletnek sosem szabhatunk határokat.

Jon Sibal automotív designer és illusztrátor munkája, Porsche 911-en

Fatlace riporter: Miből inspirálódsz, honnan merítesz ihletet az új projektekhez?

J. S.: A legtöbb ihletet az autóiparból szerzem, főképp a motorsportok inspirálnak. Sokszor előfordult már, hogy kitekintettem a divatipar, az animék, vagy akár az építészet irányába, hogy friss intuíciokkal szívjam tele magam.

Jon Sibal automotív designer és illusztrátor munkája, piros Corvetten

Fatlace riporter: Mi az, amire mindenképpen szükséged van a napi munkád elvégzéséhez?

J. S.: Egy masszív munkaállomás, egy erős gép, valamint stabil internetkapcsolat mindenképpen szükséges. Persze egy kényelmes szék is nagyon fontos.

Jon Sibal munkája, Datsun S30 Fairlady Z-n

Fatlace riporter: Hogyan zajlik egy napod, meséld el a rutinodat?

J. S.: Minden nap más és más, de vannak dolgok, amik nélkül lehetetlen lenne működni. A jó étel a legfontosabb, a testmozgás és a légzőgyakorlatok pedig segítenek rendet teremteni a fejemben, kitisztítani a gondolataimat.

Jon Sibal munkája, klasszikus autón

Fatlace riporter: Hogy fogalmaznád meg az élet és a munka közti egyensúly titkát?

J. S.: Nem ismerem a titkot, sokszor dolgozom lehetetlen határidőkkel, ám megesik, hogy több napig is van lehetőségem pihenni. Ahogy már mondtam, az élet folyamatosan változik, az enyém pedig még inkább.

Jon Sibal munkája, Lamborghini Aventadoron

Fatlace riporter: Mit hívsz szenvedélynek a művészet és dizájn világán belül?

J. S.: Az elhivatottság az élet minden területén nagyon fontos. Egy nagyszerű dizájn és a páratlan kreativitás mögötte mindig ámulatba ejt. Megtanulni más szemszögből nézni a dolgokat, megérteni, mi teszi annyira jóvá azt a bizonyos részletet és letörni olyanokat, amik nem oda valók. Mindig arra törekszem, hogy fejlődjek és tanuljak, egy örök diáknak érzem magam. Egy jó dizájn felkorbácsolhatja a legunottabb elmét is, és felébresztheti a mindenkiben ott rejlő művészt. Manapság csodálatos eszközök vannak arra, hogy a semmiből valamit teremtsünk, kár lenne elpocsékolni a lehetőségeket.

Jon Sibal munkája, Porsche Boxster S-en

Fatlace riporter: Mi a legnagyobb elismerés számodra?

J. S.: Nem tudok semmi konkrétat felemlegetni, amikor valósággá válik egy koncepció, vagy amikor kiadnak egy könyvet a saját illusztrációkkal. Ezeknek a pillanatoknak dolgozom, azt hiszem.

Jon Sibal munkája, Nissan R35 GT-R-en

Fatlace riporter: Mit tanácsolnál a fiatal és kezdő művészeknek?

J. S.: Rajzolj, tervezz és alkoss minden nap! Ne aggódj, ha nem rendelkezel a megfelelő eszközökkel vagy végzettséggel, csak csináld mindig a tőled telhető legmagasabb szinten. Ez a hozzáállás meglepő kreativitást csalhat elő bárkiből.

Jon Sibal munkája, Rolls-Royce Phantomon

Azt hiszem ezután a rövid interjú után és az abban látott munkák alapján tényleg rengeteg mindent el lehet érni, amit szeretnél. Remélem, te is találtál néhány megfontolandó gondolatot és tanácsot. Ha azonban inkább visszatérnél a földre, és az autóipar aktuális híreire vagy kíváncsi, ne hagyd ki heti hírműsorunkat sem!