Kártörténeti elemzés 3 990 Ft-ért
kedd - 2023. december 05.
-0.5 °C
borús égbolt
alapjarat.hu logo
95 579 Ft
100 635 Ft
D 607 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Kiszedték a forgalomból a Teslákat egy kínai autópályán

2021. április 27. | 15:07

A rendőrség állítólag egy olyan halálos baleset miatt kezdett intézkedni, melyben egy Tesla is érintett volt.

Egy utas meghalt abban a balestben, mely április 13-án történt a kínai Kanton városában. A szerencsétlenséget az okozta, hogy egy Tesla az út jobb oldalán található betonelemnek és egy másik autónak ütközött, majd kigyulladt. 10 nappal később számos Tesla tulajdonos számolt be arról, hogy a rendőrség megállította őket a metropoliszba vezető autópályán.

A hírek szerint a hivatalos szervek a fentebb említett balesettel kapcsolatban kezdtek intézkedni, biztonsági okokból. Nem hibáztatlak, ha nem érted az összefüggést egy városban történt esemény és az autópályás forgalom korlátozása között. A Tesla a kínai Weibo felületén az alábbi közleményt osztotta meg a múlt hét végén:

„Ma délután sikerült kapcsolatba lépnünk Csengcsu Tartomány Piacfelügyeleti Szervével és bejelentettük a kérdéses helyzetet. Ügyfeleink jogainak és érdekeinek védelme érdekebén hajlandóak vagyunk a vizsgálóbizottság vagy a kormány által kijelölt testület rendelkezésére bocsátani a balesetben érintett jármű nyers adatait. Célunk, hogy az esetet megfelelően kivizsgálhassuk.”

A rendőrség tagadta, hogy kifejezetten a Tesla modellek ellen intézkedtek volna. A hivatalos szervek szerint pusztán a forgalom szabályozása érdekében jártak el. Ezzel együtt a Tesla tulajdonosok azt állítják, hogy rengeteg márkatársukkal együtt megállították őket, miközben egyéb gyártók járműveit tovább engedték.

2,0 literes turbómotorral érkezik a vadonatúj Hyundai Kona N A legfiatalabb Trabik és Wartburgok is elérték az oldtimer kort

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!