A fennállásnak 80. évfordulóját ünneplő Uljanovszki Autógyártó, azaz az UAZ Instagram oldalán megjelent egy kép, melynek tanúsága alapján a haszongépjárművekre szakosodott orosz vállalat a közeljövőben lakóautót tervez piacra dobni. A gyártási és eladási tervek ütemezéséről egyelőre nem közöltök több információt, mindenesetre az UAZ tájékoztatása alapján a jármű tökéletesen megfelel majd a civilizációtól elvágyódó utazók igényeinek. 

Az új járgánynak egyelőre még nincs neve, annyit azonban már lehet tudni, hogy az UAZ Profi platóskocsi szolgáltathatja hozzá az alapot. A belső felszereltség részét képezheti egy ággyá alakítható kanapé, egy minden igényt kielégítő konyha, valamint egy WC-vel és zuhanyzóval ellátott fürdőszoba.


A közösségi médiában megosztott fotó alatt lévő hozzászólásokban az UAZ megemlítette, hogy nem tervez dízelmotorral felszerelt változatot a lakóautóból. Helyette egy 2,7 literes, 143 és 150 lóerő közötti teljesítményre képes gázüzemű motort valószínűsíthetünk, mely bőven elegendő a túrázni vágyók számára.

A koronavírus-járvány idején jelentősen megnőtt a lakóautóval és lakókocsival utazásra vállalkozók száma. A piaci igény tehát adott, erről a lehetőségről pedig az UAZ sem akar lecsúszni. Az orosz vállalat nem árult el túl sok részletet a terveiről, így a lakóautó áráról sincs pontos információnk.