2023. április 01. | 16:05

Az AI-nak van ízlése?

Következő

Az AI, vagyis a mesterséges intelligencia egyre okosabb, fejlettebbé válik és egyre több aspektusát hódítja meg az életünknek, a mostanában igen felkapott ChatGPT például már értelmes válaszokat is képes adni egy feltett kérdésre, sőt, egy teljes szöveget is meg tud írni egyetlen felszólításra.

A mesterséges intelligencia tehát már egy olyan fokát érte el a tanulásnak, hogy nehéz lenne megkülönböztetni, hogy egy robot vagy egy hús-vér ember ül-e valahol és ad válaszokat a kérdéseinkre. Persze vannak módok, hogyan lehet felismerni, hogy egy számítógép írt-e meg egy házi feladatot, vagy csinálta meg egy munkahelyi prezentáció vázlatát, de a legtöbb esetben, puszta ránézésre nehéz megmondani, hogy ki vagy mi írta az adott szöveget.

Az AI nem csak, hogy szöveget tud alkotni, vagy eldöntendő kérdésekre tud válaszolni, hanem ki is tudja fejteni egy adott témáról a véleményét. Éppen emiatt megkérdeztük, hogy szerinte melyek a valaha volt legjobb autós filmek és a mesterséges intelligencia felsorolta a tíz legjobbat.

Bár ezt mind angolul, mind magyarul megkérdeztük, nem ugyanazokat a válaszokat kaptuk, utóbbi esetben pedig a fordítást sem találta el pontosan a robot, így azért látható, hogy nem tökéletes a technika és talán nem is holnap fogják átvenni az uralmat a Földön, de el kell ismerni, az AI-nak van jövője.

Most pedig következzen a tíz valaha volt legjobb autós film, legalábbis az AI ízlése szerint!

Figyelem, a mesterséges intelligencia rangsorolta a filmeket, így az első hely nem feltétlenül jelenti, hogy valóban ez a legjobb autós film!

Következő
Pixabay.com