2023. július 24. | 09:24

Nincs könnyű dolga a 900 köbcentis motorral szerelt Dacia kombinak, de végül nem vallott szégyent az Autobahn aszfaltján.

A legtöbbször olyan videók futnak nagyot az internet bugyraiban, ahol különböző szupersportautókat hajtanak meg az Autobahn aszfaltján, jellemzően bőven 300 km/óra feletti végsebességgel.

A TopSpeedGermany és a NoSpeedLimitGermany YouTube-csatorna viszont arról ismeretes, hogy egészen hétköznapi autókat is megjáratnak a német autópályán. Utóbbin egy 2013-as Dacia Logan kombi tűnt fel.

A 0.9 TCe motorral szerelt autó 90 lóerős, gyári végsebessége pedig 175 km/óra. A 3 hengeres családi autót egyébként nem a káprázatos menetteljesítményei miatt vették sokan, hanem viszonylag alacsony ára és nagy helykínálata miatt.

A puttonyában 573 liternyi csomagot lehet elhelyezni, ami a kategóriájában egy jó értéknek számít. A hahun is elég sok ilyen modellt hirdetnek, Magyarországon is elterjedt volt.

Az ötsebességes kézi váltóval szerelt Dacia elég komoly forgalomba érkezik a német autópályára, ahol egyből számos skalpot begyűjt. Több BMW-t is kiterel a külső sávba, a teherautók pedig nyilván nem jelentenek akadályt.

Végül a 175 km/órás gyári végsebesség is simán megvolt, egy ponton hajszál híján 185-tel haladt. Az út is kitisztult előtte, így nem volt akadálya annak, hogy kihozza a sofőr az autóból a maximumot.

Depositphotos