Kártörténeti elemzés 3 990 Ft-ért
szombat - 2023. december 09.
0 °C
borús égbolt
alapjarat.hu logo
95 573 Ft
100 634 Ft
D 593 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Mindent belead a 10 éves, 3 hengeres Dacia Logan, hogy elérje végsebességét a német autópályán - VIDEÓ

2023. július 24. | 09:24

Nincs könnyű dolga a 900 köbcentis motorral szerelt Dacia kombinak, de végül nem vallott szégyent az Autobahn aszfaltján.

A legtöbbször olyan videók futnak nagyot az internet bugyraiban, ahol különböző szupersportautókat hajtanak meg az Autobahn aszfaltján, jellemzően bőven 300 km/óra feletti végsebességgel.

A TopSpeedGermany és a NoSpeedLimitGermany YouTube-csatorna viszont arról ismeretes, hogy egészen hétköznapi autókat is megjáratnak a német autópályán. Utóbbin egy 2013-as Dacia Logan kombi tűnt fel.

A 0.9 TCe motorral szerelt autó 90 lóerős, gyári végsebessége pedig 175 km/óra. A 3 hengeres családi autót egyébként nem a káprázatos menetteljesítményei miatt vették sokan, hanem viszonylag alacsony ára és nagy helykínálata miatt.

A puttonyában 573 liternyi csomagot lehet elhelyezni, ami a kategóriájában egy jó értéknek számít. A hahun is elég sok ilyen modellt hirdetnek, Magyarországon is elterjedt volt.

Az ötsebességes kézi váltóval szerelt Dacia elég komoly forgalomba érkezik a német autópályára, ahol egyből számos skalpot begyűjt. Több BMW-t is kiterel a külső sávba, a teherautók pedig nyilván nem jelentenek akadályt.

Végül a 175 km/órás gyári végsebesség is simán megvolt, egy ponton hajszál híján 185-tel haladt. Az út is kitisztult előtte, így nem volt akadálya annak, hogy kihozza a sofőr az autóból a maximumot.

Depositphotos
Mindenki nyugodjon le, a Herendi csinál egy új trófeát Verstappennek Nem tud leállni a tatabányai tolvaj, a börtönből szabadulva újra sorba pakolta ki az autókat - VIDEÓ

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!