hétfő - 2022. november 28.
3.5 °C
borús égbolt
alapjarat.hu logo
95 638 Ft
100 714 Ft
D 705 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Mitől törnek olyan könnyen az autók a filmekben? Lehullt a lepel erről a titokról!

2022. október 03. | 12:06

Az akciófilmek elengedhetetlen kelléke, hogy néhány autót szétzúzzanak a drámai hatás fokozása érdekében.

Legyen szó szuperhősös történetről, bankrablásról vagy éppen egy kém főszereplésével forgatott thrillerről, ezekben az akciódús filmekben jó eséllyel összetörnek néhány autót. A rendezők néha extrém igényekkel állnak elő, hiszen ők a drámai hatás maximumra járatásában érdekeltek. Ha szeretnéd tudni, milyen trükköket alkalmaznak a filmkészítők ezekhez a jelenetekhez, ebben a cikkben igyekszünk rávilágítani a részletekre.

Az Insider YouTube csatornája a JEM FX extrém jelenetekre szakosodott vállalat segítségével, a Shang-Chi és a tíz gyűrű legendája című filmen keresztül szolgáltat háttérinformációkat. Ha láttad a filmet, biztosan emlékszel arra a jelenetre, amikor egy elszabadult busz kilapítja egy csomó autót tetejét. A megfelelő hatás elérése érdekében a JEM munkatársai kivágtak néhány darabot a kocsik A-oszlopából, így azok csekélyebb erőhatásra is behorpadtak. Ez a módosítás kívülről teljesen láthatatlan maradt.

Egy másik bevált megoldás szerint puha alumíniumból készült álpaneleket szerelnek az autókba. Ezt a technikát alkalmazták a Szellemírtók – Az örökség című filmben, amikor egy furgon oldalán kellett feltüntetni egy horpadást, melyet az egyik mesterségesen odavetített szellem üldözése közben szerzett.

A JEM azt is elárulta, hogyan vágják ki a motorháztető egy részét, melyet aztán úgy rögzítenek újra, hogy egy fallal vagy másik autóval való ütközés során felnyíljon. A mellékelt videóban egyéb izgalmas megoldással is találkozhatsz – reméljük, ez a felfedezés nem öli meg teljesen az akciófilmek élvezetét.

Nyitókép: Depositphotos

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!