Németországban börtönnel sújtanák azokat, akik lefotóznak egy halálos balesetet

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2019-11-16, 10:27

Bekeményítene a német kormány.

A német kormány egy új javaslatot terjesztett elő, amely kimondja, hogy az elhunytakat sértő módon bemutató kép-, vagy videófelvételek készítése és terjesztése a jövőben már nem szabálysértésnek, hanem bűncselekménynek számítana.

Most a német parlament előtt hever a javaslat, amiben benne foglaltatik, hogy akár két év szabadságvesztéssel is büntethető lenne az a személy, aki ilyen bűncselekményt követ el. A mentők és rendőrök akadályozása, illetve a sérültek és halottak lefotózása most még csak pénzbüntetést von maga után a németeknél, de a kormány szerint a pénzbírságnak nincs valódi, elrettentő ereje.

Halálos autóbaleset helyszínén készített fotó
Fotó: Bernama

A rendőrök sokáig nem tudtak mit kezdeni a katasztrófaturistákkal, de 2017 óta rendszeresen kamerával veszik fel azokat az embereket, akik egy halálos baleset helyszíne mellett elhaladva fotókat és videókat készítenek.

A probléma nem csak a németeknél figyelhető meg, 2019 szeptemberében Vác környékén történt egy szörnyű autóbaleset, amiben 3 ember meghalt. A helyszínre riasztott Lausch Patric mentőst nagyon felbőszítette, hogy az emberek többsége a segítségnyújtás helyett azzal volt elfoglalva, hogy szelfit csináljon a baleset helyszínén.     

„Remélem az a szelfi vagy fotó megérte, és ma reggel még tükörbe tudtok nézni” – üzente Patric azoknak, akik csak egy fotó erejéig szálltak ki a kocsijukból, majd nyomban továbbhajtottak.

2019 májusában pedig pont Németországban tettek helyre a német rendőrök egy magyar kamionost, aki egy halálos balesetet fotózott. Angliában pedig megtörtént, hogy két nő autójára rádőlt egy fa, a kocsiban ülők pedig azonnal segítségért kezdtek kiabálni. Több járókelő is odasétált a kocsihoz, de segítségnyújáts helyett mindenki csak fotókat és videókat készített az összeroncsolódott verdáról.

Az autós világ friss híreiért nézd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Nagy tempóban közlekedő autó
2020. február 27.
A bíróság a lehető legsúlyosabb büntetést szabta ki a 22 éves férfira.
Rommá tört autó oldalról fotózva
2020. június 26.
A szabályosan közlekedő áldozat szörnyethalt a baleset helyszínén.

További hírek