Nincs pénzed szuperautót venni? Csinálj egyet házilag!

Közzétéve:
2021-02-18, 15:06

Egy lelkes vietnámi csapat mindössze 300 ezer forintnak megfelelő költségvetésből, 60 nap alatt hozott össze egy Ferrari 488 GTB másolatot.

A világon csak nagyon kevés ember engedheti meg magának, hogy méregdrága szuperautót vásároljon. A piacon léteznek utángyártott replikák, melyekhez jóval alacsonyabb áron lehet hozzájutni. A vietnámi NHET TV lelkes csapata egy kicsit más irányból közelítette meg a kérdést. Mivel ők nem tudják megfizetni az elérhető replikákat, úgy döntöttek, hogy házilag készítik el egy Ferrari 488 GTB másolatát.

A „Csináld magad” mozgalom vietnámi hívei tavaly kartondobozból építették meg a Bugatti Chiron másolatát, ami elég érdekesre sikerült, mindenesetre az igyekezetet értékelni kell. A mostani Ferrari-replika az előző évi munkához képest komoly előrelépést jelent. Az oldalsó paneleket üvegszálakból és kompozit kötőanyagokból készültek, az autó pedig acélkeretre épült. A karosszériát a hagyományoknak megfelelően skarlátvörösre festették, a házilag készített kocsinak még működő fényszórói is vannak.

DIY Ferrari

A vietnámi csapat a külcsín tekintetében egészen elfogadható munkát végzett, a valódi 488 GTB teljesítményét természetesen nem tudták megközelíteni. Az igazi Ferrari meghajtásáért egy 3,9 literes, ikerturbós V8-as felel, az utánzatot pedig egy léghűtés motor hajtja, amihez a vízpumpát egy helyi gazdától vásárolták. A kétszemélyes belső tér – a fából készült műszerfallal, és váltóval – már nem sikerült annyira igényesre.

DIY Ferrari beltere

A házilag készített Ferrari nem rendelkezik úthasználati engedéllyel, ám ez nem jelentett akadályt az alkotók számára, akik egy próbakörre is elvitték a masinát, a helybeli bámészkodók nagy örömére. Az NHET TV állítása szerint a négykerekű végsebessége akár a 60 km/h-t is elérheti, a videóban látott tempóból ítélve viszont kerékpárral is könnyedén meg lehetne előzni. A Ferrari 488 GTB másolatát mindössze 300 ezer forintnak megfelelő költségvetésből, 60 nap alatt építették.

 

Kapcsolódó írások

Itt az új, magyaros nevű Ferrari 488 Pista
2018. március 04.
A kémfotók után immáron hivatalosan is bemutatkozott a Ferrari 488 Pista, amely 711 lóerős teljesítményre képes.
A ritka, Verde Silverstone fényezésű 1995-ös Ferrari F355 Berlinetta
2020. február 18.
A Ferrari F355 az egyik legkedveltebb sportautó, amely kigurult Maranellóból az Enzo Ferrari utáni korszakban.

További hírek