Rendszeresen kerül fel egy-egy új videó a legnagyobb videómegosztó portálra, melyen a németországi autópályán zajló végsebesség és teljesítményteszteket élvezhetjük. Nemrégiben egy 15 éves dízel Mercedest, a múlt héten pedig egy 7-es BMW-t hajtottak meg az Autobahnon. A soron következő felvételen egy Audi R8 Spyder látható.

A mérések szerint a német gyártó szuperautója mindössze 3,37 másodperc alatt érte el a 100 km/h-s, egy kicsivel 10 másodperc feletti idő alatt pedig a 200 km/h-s sebességet, álló helyzetből. A teljesség kedvéért a 100 és 200 közötti különbséget az Audi R8 közel 7 másodperc alatt tüntette el. A hivatalos gyári adatok szerint az autó végsebessége 331 km/h. A mellékelt videóban a kilométeróra mutatója a 335-ös számot is elérte, persze ez nem jelenti azt, hogy valóban el is érte ezt a sebességet.

Az R8 Performance modell 5,2 literes, V10-es szívómotorja 611 lóerős teljesítmény és 580 Nm nyomaték leadására képes. Az Audi szuperautója 2018 végén esett át némi kozmetikai beavatkozáson, melynek keretében a megújult külső mellett fejlettebb felfüggesztést, javított teljesítményű kormányművet és magasabb szintű elektronikus stabilitás ellenőrzőt (ESC) is kapott.